eur:
394.64
usd:
364.89
bux:
65498.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

BL: továbbjutott a Chelsea és a Real Madrid

Meglepetést hozott mindkét kedd esti BL-negyeddöntő. A Chelsea 2-0-ra nyert a PSG ellen és továbbjutott. A Borussia Dortmund ugyancsak 2-0-ra nyerta Real Madrid ellen, de ez nem volt elég. A spanyolok 3-2-vel továbbléptek.

A Chelsea 1-3-ról kezd a PSG ellen Londonban, a Borussia 0-3-ról a Real Madrid ellen Dortmund a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóin. 

Szereposztások a Stamford Bridge-en. Chelsea: Cech, Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta, David Luiz, Lampard, Willian, Oscar, Hazard, Eto'o. Cserék: Schwarzer, Cole, Fernando Torres, Mikel, Schürrle, Ba, Kalas. PSG: Sirigu, Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Verratti, Thiago Motta, Matuidi, Lucas Moura, Cavani, Lavezzi. Cserék: Douchez, Cabaye, Marquinhos, Menéz, Digne, Van der Wiel, Pastore. Ibrahimovic nélkül a franciák.
Németországban Cristiano Ronaldo átöltözött, de egyelőre nem játszik. Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, M. Friedrich, Hummels, Durm - Kirch - Großkreutz, H. Mkitarjan , Jojic, Reus - Lewandowski. Cserék: Langerak, Sokratis, Hofmann, Sahin, Aubameyang, Ducksch, Schieber. Real Madrid: Iker Casillas - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao - Illarramendi, Xabi Alonso, Modric - Bale, Benzema, Di Maria. Cserék: Diego Lopez, Nacho, Varane, Casemiro, Isco, Cristiano Ronaldo, Morata.
Az első tíz perc egyik pályán sem hozott gólt - tulajdonképpen még helyzetet sem.
Londonban nyolc brazil is a pályán van, Alex, Thiago Silva, Maxwell, Thiago Motta és Lucas Moura a vendégeknél, Oscar, David Luiz és Willian a hazaiaknál. 
A PSG meglepően sokat birtokolja a labdát, a Chelsea nem tud támadásokat építeni. 
Csapás a Chelsea-nek, az utóbbi hetek legjobb embere, Edin Hazard meghúzódott. Andre Schürrle állt a helyére. 
Dortmundban a Real Madrid büntetőhöz jutott Piszczek kezezése miatt. Cristiano Ronaldo távollétében Ángel Di María lőtte a tizenegyest - rosszul. Weidenfeller kapus hárított. 
Két perccel később helyzetbe került a Dortmund, Lewandowski és Reus előkészítése után az örmény Mkitarjan tévesztette el a célt nyolc méterről. 
A Chelsea-pályán Lampard a balszélső helyéről lőtt szabadrúgása után a labda megpattant egy védőn, Sirigu nagy bravúrral védett. 
Reus révén megszerezte a vezetést a Dortmund. A helyzet Pepe hibájával indult. Borussia Dortmund-Real Madrid 1-0
A 32. percben Ivanovics hosszú bedobása után Willian csúsztatását Schürrle 11 méterről, középről a kapuba vágta. Chelsea-PSG 1-0
Csoda készül a Westfalenstadionban? A Borussia Dortmund már 2-0-ra vezet, Reus újabb góljával. Reus lesz a ma este Lewandowskija? Egy olyan mérkőzésen, amely "véget ért" volna, ha Di Maria belövi a tizenegyest. Dortmund-Real Madrid 2-0
Illaramendi helyett Isco játszik a Madridban a második félidőben. 
Schürrle 16 méterről a lécre bombázta a labdát a Stamford Bridge-en. Egy perccel később Oscar szabadrúgása után is a lécről pattant ki a labda.
Az eddigi legjobb párizsi kísérletnél Cech bravúral ütöte ki Lavezzi csavarása után a labdát. 
Mintha felébredt volna egy kicsit a PSG, három percen át támadott. 
Schürrle veszélyeztetett.
Megvolt a Dortmund eslye a 3-0-ra. Mktarjan kapufát lőtt. 
Cavani nehéz szögből a kapu fölé lőtt. Utána argentint cserélt argentinre Laurent Blanc: Lavezzi ment le, Pastore állt be.
Cavani az előzőnél jobb helyzetből is fölé lőtt. 
Fernando Torrest is bevetette Mourinho. A spanyol, aztán Schürrle, Willian, Demba Ba és Eto'o is pályán a kékeknél. 
Látunk egy kilencedik brazilt is a Stamford Bridge-en, Lucast Marquinhos váltotta.
Megszületett a Chelsea második gólja. Efy lecsorgó labdát Demba Ba, nagyon erőszakosan, Maxwellt megelőzve, közelről a hálóba gyötörte. Chelsea-PSG 2-0
Mourinho végigvágtázott a gól után ünneplő játékosaihoz, azonnal instruálta őket, hogy ki hol védekezzen, a csatároknak is vissza kell most már menni. 
Vége a dortmundi mérkőzésnek. 2-0-ra nyert a BVB, de a Real Madrid ismét bejutott a legjobb négybe. Ahogyan az elmúlt években mindig. 
A Stamford Bridge-en Petr Cech két bravúrjával ért véget a meccs, fél perccel később a Chelsea játékosai úgy ünnepeltek, mintha meggnyerték volna a kupát. 
Borussia Dortmund-Real Madrid 2-0 (összesítésben 3-2 a Real Madridnak)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×