eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Bajnokok Ligája - Tud-e most is fordítani a Chelsea?

A Chelsea a Paris Saint-Germain ellen megismételné két évvel ezelőtti nyolcaddöntős teljesítményét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, míg a tavaly döntős Borussia Dortmundnak még nagyobb bravúrra lesz szüksége, hogy az idegenben elszenvedett 3-0-s vereséget követően kiejtse a Real Madridot.

"Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de meg tudjuk fordítani a párharcot. Korábban már megcsináltuk és képesek vagyunk rá ismét" - jelentette ki a londoniak középpályása, Eden Hazard arra utalva, hogy 2012-ben a végül BL-győztes Chelsea a legjobb 16 között ugyanúgy 3-1-re kapott ki Nápolyban, ahogy a múlt héten Párizsban, s az akkori visszavágón, a Stamford Bridge-en 4-1-es hazai siker született.

A francia bajnokságban toronymagasan, 13 ponttal listavezető vendéggárda dolgát megnehezíti, hogy az első meccsen megsérült Zlatan Ibrahimovic nem léphet pályára, de Laurent Blanc vezetőedző kijelentette: a svéd csatár hiányzása miatt nem változtat csapata taktikáján, játékfelfogásán. Érdekesség, hogy Edinson Cavani és Ezequiel Lavezzi személyében a PSG-ben két olyan támadó rohamozza majd a Kékek kapuját, akik tagjai voltak annak a Napolinak, amely két éve drámai körülmények között maradt alul a Chelsea-vel szemben.

A Chelsea saját közönsége előtt teljesen más csapat benyomását kelti, mint idegenben: vendégként legutóbbi három összecsapását elvesztette, ugyanakkor hazai pályán nyolc meccse még csak gólt sem kapott, ez most is rendkívül fontos lenne számára. A londoniak az egész szezont tekintve 22 hazai meccsükön egy vereség és két döntetlen mellett 19 győzelmet arattak.

José Mourinho, a Chelsea trénere még sosem búcsúzott együttesével a negyeddöntőben a legrangosabb európai kupasorozatban, ugyanakkor egyetlen gárdája sem tudott még ledolgozni kétgólos hátrányt. A PSG játékosainak az adhat extra motivációt, hogy a klubvezetés minden futballistát 450 ezer euróval jutalmazna az elődöntőbe jutásért.

A másik keddi párharc eldőltnek tűnik, de Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője azt ígéri, csapata nem adja meg magát.

"Két kiváló félidőt szeretnénk játszani, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég" - fogalmazott a tréner, aki ismét számíthat egyik legjobbjára, Robert Lewandowskira, aki az első találkozón eltiltását töltötte.

Marco Reus is ennek megfelelően nyilatkozott, szerinte "a futballban bármi megtörténhet".

A Real Madrid és a Borussia Dortmund is bajnoki győzelemmel "melegített" az összecsapásra, előbbi 4-0-ra nyert a Real Sociedad vendégeként, míg utóbbi hátrányból fordítva múlta felül 2-1-re a Wolfsburgot.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×