eur:
389.3
usd:
362.66
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

BL: nem történt csoda, továbbment a Bayern és az Atlético

Az Atlético Madrid 4-1re legyőzte az AC Milan a labdarúgó BL nyolcaddöntőjének visszavágóján. A Bayern - kicsit könnyedén véve a mérkőzést - 1-1-re játszott az Arsenallal, de továbbjutott.

Kétgólos hátrányból próbálja meg kiharcolni a londoni Arsenal a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a címvédő Bayern München otthonában. A másik találkozón az Atlético előnnyel fogadja a Milant. 

A müncheni összeállítások. Bayern München: Neuer, Lahm, Javi Martinez, Dante, Alaba, Robben, Schweinsteiger, Thiago, Ribéry, Götze, Mandzukic. Cserék: Starke, Van Buyten, Rafinha, Pizarro, Boateng, Müller, Kroos. Arsenal: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Cazorla, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Özil, Giroud. Cserék: Viviano, Rosicky, Flamini, Jenkinson, Gnabry, Hayden. Van-e jobb bizonyíték a Bayern erejére, mint hogy Thomas Müller és Toni Kroos is csak a kispadon ül?
A szereposztás a Vicente Calderonban, ahol 1-0-ról kezd a hazai csapat. Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Miranda, Godin, Filipe Luis, Turan, Gabi, Mario Suarez, Koke, Raul Garcia, Diego Costa. Cserék: Aranzubia, Villa, Rodriguez, Alderweireld, Insua, Sosa, Diego. AC Milan: Abbiati, Abate, Rami, Bonera, Emanuelson, Essien, Poli, De Jong, Kaka, Taarabt, Balotelli. Cserék: Amelia, De Sciglio, Muntari, Mexés, Robinho, Pazzini, Zaccardo.
Münchenben az első esemény Dante sárga lapja, kénytelen lesz kihagyni a következő mérkőzést - tegyük hozzá az illendőség kedvéért -, ha továbbjut a Bayern. A bajorok nagyon odafigyeltek a mérkőzés elejére, nehogy úgy járjanak, mint tavaly. Akkor az Arsenal a 3. percben vezetést szerzett, s ez meghatározta a meccs kimenetelét. 
Alkalmasint eddig sem izgultak nagyon az Atlético hívei, de most már kettőt kellene rúgnia a Milannak. Ugyanis Diego Costa megszerezte a vezetést. Atlético Madrid-AC Milan 1-0
Münchenben Thiago, Alaba és Ribéry a bal oldalon vezetett akciója ztán a másik oldalon érkező Robben hagyott ki helyzetet. Öt perccel később Javi Martínez bevette Lukasz Fabianski kapuját - de lesről. 
Madridban Balotelli próbálkozott, de túl messze pattant a melléről a labda. 
Münchenben már a második londoni kapott sárga lapot, Podolskit Mikel Arteta követte. 
Madridban kiegyenlített a Milan! Az Atléti védőiKakától féltek a legjobban, ezek szerint nem ok nélkül. 2007 aranylabdása gólt szerzett. Visszajött a meccsbe a Milan, egy újabb gólja mindent borítana. Atlético Madrid-AC Milan 1-1
Két Arsenal-kísérlet. Arteta lövéséből szöglet lett, özil beívelése után Giroud fejelt, de nem elég erővel. 
A 40. percben Mandzukic kevéssel fejelt fölé, de nem volt igazán veszélyes kísérlet. 
Madridban Kaka fejelt ismét, de ezúttal az égbe. A Milan komolyan gondolja...
Bajorországban a félidő lezárásaként Götze 15 méteres lövését védte Fabianski.
Madridban Arda Turan távoli lövése Adil Ramzit is érinte jutott a Milan kapujába. Atlético Madrid-AC Milan 2-1
Egy perccel később ugyanott Raúl Garcia ollózása után alig ment el a labda a felső sarok mellett. 
Münchenben mezőnyjátékkal kezdődött a második félidő. Robben szeretett volna egy tizenegyest, de nem kapta meg. 
Madridban Robinhóval erősített a Milan. A játékrész első helyzete ellenben az Atléticóé volt, Gabi labdája a kapufát érintette.
Vezet a Bayern! Az 54. percben Ribéry a balszélen megindult, tökéletes labdát adott a kaputól tíz méterre álló Schweinsteigernek, aki még át is vette, aztán bemelte a hálóba. Bayern München-Arsenal 1-0
Két perccel később Lukas Podolski erőszakosan elvette a labdát Lahmtól a jobbhátvéd helyén. (Határeset volt, ő is a bírót nézte, mehet-e tovább.) Mehetett, s szépen fellőtte a labdát a rövid felsőbe. Bayern München-Arsenal 1-1
Kevéssel van csak jobb esélye az Arsenalnak, de megélénkült a játék. 
A Bayern visszavete az irányítást. 
Madridban minden eldőlt, Raúl García góljával már 3-1. Tizenhét év után jut ismét az Atleti az első számú európai klubtorna negyeddöntőjébe. Atlético Madrid-AC Milan 3-1
Csere mindkét oldalon a müncheni Arénában. Pályán Thomas Müller és Matthieu Flamini. 
Podolskit ígéretes helyzetben, de lesen állította meg a sípszó Münchenben. 
Kiütés Madridban. Diego Costa belőtte a negyediket is. Atlético Madrid-AC Milan 4-1
A 91. percben Koscielny a 16-oson belül összekoccantotta Robben lábát. Tizenegyes! Müller büntetőjét Fabianski kivédte. Ez volt a harmadik kihagyott büntető a párharcban. 
Bayern München-Arsenal 1-1 (továbbjutott a Bayern, 3-1-es összesítéssel)

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×