eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Európa Liga-döntő: mindent visz a Chelsea

Ha - különösen az első félidőben - nem is játszott jobban ellenfelénél a Chelsea, a londoni klub 2-1-re megnyerte az Európa Liga döntőjét a Benfica ellen. Fernando Torres vezető gólját Óscar Cardozo kiegyenlítette, de a 93. percben, a rendes játékidő hosszabbításában Braniszlav Ivanovics befejelte a győztes gólt.

Az összeállítások. Benfica: Artur Moraes - Almeida, Luisao, Garay, Melgarejo - Perez, Matics, Rodrigo, Gaitán - Cardozo, Salvio. Cserék: Paulo Lopes, Aimar, Lima, John, Urreta, Jardel, Gomes. Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovics, Cahill, Cole - Lampard, David Luiz, Ramires, Mata - Oscar, - Fernando Torres. Cserék: Turnbull, Mikel Obi, Moses, Paulo Ferreira, Marin, Benajun, Ake.

Mezőnyjátékkal, de enyhe Benfica-fölénnyel kezdődött a mérkőzés. Helyzetig azonban a hét dél-amerikai játékossal kezdő portugálok sem jutottak egyelőre.

Az első tíz perc végén a Benfica háromszor is bevette magát a Kékek tizenhatosán belülre. Mind a három helyzet volt, de egyik után sem kellett Petr Cechnek védenie.

A másik oldalon, a 17. percben, csak Juan Mata rossz passzán múlott, hogy nem alakult ki az első Chelsea-lehetőség. 

Ax félidő közepe táján leült a mérkőzés, noha a Chelsea valamivel többet birtokolja a labdát, mint korábban, úgy fest, egyik csapat sem sürgeti a döntést. 

A benficások közül Gaitán került helyzetbe, de a képlet ugyanaz, mint eddig: nem talált kaput. 

A Chelsea legnagyobb lehetősége a 38. percben Frank Lampard, a csapatkapitány távoli lövése volt. Artur visszanyúlva ütötte szogletre a labdát. Összességében az első félidő csalódást keltett a semleges nézőkben, eseménytelen volt a játék. 

Rafa Benítez nem tudta a szünetben felrázni a csapatát, továbbra is a Benfica támadott, a portugál csaat játékosai előtt adódtak a helyzetek. Az 50. percben Óscar Cardozo a bal alsó sarokba fejelte a labdát, a holland bíró, Kuipers szerint lesről. Centiken múlhatott. 

Az 58. percben Petr Cech nagy kidobása átment a Benfica középső védelmén, Fernando Torres átvette a labdát, erőszakosan elvitte Luisao mellett, kicselezte Artur kapust, aztán a kapuba emelt. A berohanó Garay makdnem elérte a labdát, de csak majdnem. Chelsea-Benfica 1-0

Fernando Torres a 22. gólját szerezte a szezonban. Ennél többet angliai pályafutása során csak az elsőben, a 2007-2008-asban ért el. 

A 67. percben büntetőhöz jutott a Benfica, miután Azpilicueta kezére pattant a labda az angol tizenhatoson belül Óscar cardozo bebikázta. Chelsea-Benfica 1-1

A 72. percben Luisao átkarolta a kapu felé forduló Fernando Torrest. A Kölyök túl könnyen és látványosan lement a földre, ellentétben a gólnál, lehet, hogy ezért nem kapott tizenegyest. 

A 75. percben Cardozo lövését Petr Cech bravúrral ütötte ki a léc alól.

A 88. percben Frank Lampard óriási lövése után a lécről pattant ki a labda. Nincs szerencséje a Chelsea-nek. 

Vagy mégis? A 93. percben egy szüglet után Braniszlav Ivanovics ugrott fel a legjobb ütemben, s gyönyörű ívelt fejessel juttatta a labdát a hálóba. Chelsea-Benfica 2-1.

Biztos, hogy van szerencséje is. A 95. percben Ivanovics luftot rúgott a tizenhatoson belül, Óscar cardozo a kapu felé préselte a labdát, de Gary Cahill az utolsó pillanatban odaért, s ki tudta rúgni a labdát. Ez volt az utolsó fontos pillanat, a Chelsea megnyerte a 2013-as Európa Ligát. 

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×