eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Így juthat tovább a Videoton

A Videoton labdarúgócsapatának sorsa már nem csak a saját kezében van. Ha a svájci Basel győz a belga Genk ellen, akkor hiába nyernek a székesfehérváriak Lisszabonban a Sporting ellen, maradnak az Európa Liga G csoportjának harmadik helyen.

A Videoton játékosai a csökkenő esélyek ellenére is optimisták a meccs előtt. Sándor György, a székesfehérváriak válogatott játékosa szerint a másik meccs állását csak akkor közli majd a játékosokkal a szakmai stáb a lisszaboni mérkőzés közben, ha az kedvező számukra.

A csapatkapitány beszélt arról is, hogy nekik mindenképpen a saját meccsükre kell koncentrálni, meg kell nyerni, és utána bárhogy alakul, tiszta lehet a lelkiismeretünk.

A Videoton 6 ponttal harmadik a G csoportban, az első Genknek 11 pontja van, a második Baselnek 8, így ha a Basel nyer a Genk ellen, a Videoton a saját eredményétől függetlenül kiesik. Ugyanakkor ha a Genk legyőzi a Baselt, és a Videoton is nyer a már biztos kieső Sporting ellen, Paulo Sousa magyar együttese jut a 32 közé. A korábban favoritnak tartott portugálok meglepetésre eddig csak 2 pontot szereztek.

Csütörtökön este néhány olyan játékos is lehetőséget kap a bizonyításra, akik eddig az Európa Ligában kevesebb alkalommal léptek pályára - mondta a lisszaboniak belga vezetőedzője, Franky Vercauteren. Hozzátette: ez nem azt jelenti, hogy félvállról veszik a meccset, azonban a következő két mérkőzésen teljesen mások lesznek a céljaik.

A Sporting számára most sokkal fontosabb lesz a Benfica elleni hétfői rangadó. Ezért arra is nagyon oda kell figyelni, hogy senki ne sérüljön meg ezen az Európa-liga találkozón " - nyilatkozta a belga tréner.

A fehérváriak számára ez lesz az év utolsó mérkőzése, mely előtt a főpróba nem igazán sikerült, mivel az Újpest elleni hazai bajnoki meccsen csupán 1-1-re volt képes a gárda.

A Videoton 1985-ben már megélte a futballtavaszt. Akkor szenzációs meneteléssel, kiejtve a Paris St. Germain és a Manchester United csapatát is. A döntő két meccsén a spanyol Real Madrid 3-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×