eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Böhn: a csapat megmentette az állásomat

Karl Erik Böhn, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy érzi, hogy ha csapata szerdán kikapott volna a németektől, és így már a csoportkörben elvérzik a szerbiai Európa-bajnokságon, minden bizonnyal felállították volna a kispadról.

"Azzal a céllal jöttünk ki az Eb-re, hogy a hat közé szeretnénk jutni, és ha már a 12 közé sem kerültünk volna, akkor logikus lépés a kapitány felállítása. De ez már a múlt, a csapat szerdán úgy játszott a németek ellen, leszámítva az első negyedórát, hogy rászolgált a győzelemre, és a középdöntőre. A védelem összeállt, különösen a második félidőben szinte tökéletes volt" - mondta az MTI-nek Böhn.

A válogatott kedden rossz napot fogott ki, kikapott a legjobbjait nélkülöző horvátoktól. Így aztán szerdán egy újabb vereség már a korai búcsút jelentette volna. Ráadásul a németek gyorsan 6-1-re elhúztak. De nem roppant össze a magyar csapat, s a lassacskán összeállt hatékony játékkal 24-21-re nyert. A második félidőben csupán hét gólt lőtt a rivális, fele annyit, mint az első félórában.

"Csütörtökön a kulcsjátékosok pihennek, regenerálódnak, akik pedig eddig kevesebb lehetőséget kaptak, speciális edzésen vesznek részt. Természetesen készülünk a spanyolok ellen, jó játékkal ellenük is van esélyünk. Már többször hangsúlyoztam: olyan csapatom van, amely bárkit képes legyőzni" - tette hozzá a norvég szakvezető.

Az újvidéki csoportban pénteken előbb rendezik a magyar-spanyol összecsapást, és mivel mindkét együttes már középdöntős, ezért ez az eredmény számít majd a folytatásban. Az esti német-horvát derbi vesztese búcsúzik (a döntetlen a horvátoknak kedvezne). A magyarok szempontjából nem mindegy, hogy a horvátok elleni vereséget vagy a németek elleni diadalt viszik tovább magukkal.

A másik ágon, Versecen az olimpiai ezüstérmes Montenegró, valamint Románia már továbbjutott, míg az oroszok és az izlandiak pénteken ki-ki meccset vívnak.

Az újvidéki és a verseci csoportban is péntek este dől el a végleges sorrend, így az, hogy a magyarok a középdöntőben milyen sorrendben kapják az ellenfeleket, csak akkor derül ki.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×