eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Juve nyert és kiejtette a címvédő Chelsea-t

A meglepetések napja volt a szerdai a labdarúgó BL-ben. A Juve győzött, s ezzel kiejtette a címvédő Chelsea-t. Kikapott a Man United, de legyőzője, a CFR Cluj búcsúzott.

A Juventus győzött Donyeckben, s így hiába győzött 6-1-re a Chelsea a Nordsjaelland ellen, búcsúzott. A Sahtarnak jó lett volna a döntetlen, de az olaszok találtak egy gólt: Kucher öngólja "elvette" a Sahtartól a csoortgyőzelmet. A BL történetében először fordult elő, hogy a címvédő elvérzett a csoportszakaszban. A 32. és a 38. perc között három büntetőt is ítélt a játékvezető, ezek közül csak a harmadik lett gól, a vendégektől Stokholm, a hazaiaktól Hazard hibázott, Davidf Luiz a harmadikat belőtte. A Chelsea a második félidőben játszott jól, az 51. és a 71. perc között Cahill, Mata, Torres és Oscar is gólt szerzett. Az utóbbi időben sokat kritizált Fernando Torres két góllal zárta a mérkőzést.

A Barcelona gól nélküli döntetlent játszott a Benficával, Lionel Messi megsérült, így kérdésessé vált, meg tudja-e dönteni Gerd Müller gólcsúcsát. A Celtic legyőzte 2-1-re a Szpartakot és továbbjutott. Commons a 82. percben elért tizenegygólja hozta meg a továbbjutást.

A CFR Cluj egy bombagóllal győzött az Old Traffordon, Luiz Alberto lőtte. De ez sem volt elég, miután a Galatasaray is legyőzte a a Sporting Bragát.

Nyert a Bayern a BATE Boriszov és a Valencia a Lille ellen. A bajorok góljait Gomez, Müller Shaqiriés Alaba, a fehéroroszokét Filipenko szerezte. A Valencia találata a büntetőt értékesítő Jonas nevéhez fűződik.

Chelsea-FC Nordsjaelland 6-1
Sahtar-Juventus 0-1

Bayern-BATE Boriszov 4-1
Lille-Valencia 0-1

Barcelona-Benfica 0-0
Celtic-Szpartak 2-1

Braga-Galatasaray 1-2
Manchester United-CFR Cluj 0-1


A nyolcaddöntőbe jutott csapatok:
Paris Saint-Germain (francia), FC Porto (portugál), FC Schalke 04 (német), Arsenal (angol), Málaga (spanyol), AC Milan (olasz), Borussia Dortmund (német), Real Madrid (spanyol), Sahtar Donyeck (ukrán), Valencia (spanyol), Bayern München (német), FC Barcelona (spanyol), Manchester United (angol), Juventus (olasz), Celtic (skót), Galatasaray (török)

Az Európa Ligában a legjobb 32 között folytatják szereplésüket:
Dinamo Kijev (ukrán), Olympiakosz (görög), Zenit (orosz), Ajax (holland), Chelsea (angol), BATE Boriszov (fehérorosz), Benfica (portugál), CFR Cluj (román)




Előző

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×