eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Hamiltoné a show eddig, Vettel három hellyel Alonso előtt

A McLaren távozó angol versenyzője, Lewis Hamilton indulhat az élről a Formula-1-es Brazil Nagydíjon.

A második helyről csapattársa, a szintén brit Jenson Button, a harmadikról pedig a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber rajtolhat.

A vb-címért küzdő páros visszafogottan teljesített: a címvédő és éllovas német Sebastian Vettel (Red Bull) a negyedik, a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) a nyolcadik lett az időmérőn.

Ugyanakkor Alonso végül a hetedik helyről kezdheti meg a versenyt magyar idő szerint vasárnap délután öt órakor. A 2005-ben és 2006-ban vb-győztes sztár ezúttal a venezuelai Pastor Maldonado büntetése miatt került kedvezőbb helyzetbe.

Maldonadót azért sújtották tízrajthelyes büntetéssel, mert kihagyta az időmérő edzés második szakasza utáni kötelező mérlegelést.

Alonso az idényben - elsősorban a Ferrari gyengébb egykörös tempója miatt - ritkán teljesít kiemelkedően a kvalifikáción, a riválisok hibái, mulasztásai, technikai gondjai miatt azonban többször is előrébbről indulhatott, egy hete, Austinban pedig azután került egy teljes sorral előrébb, mert Romain Grosjean váltócseréje után csapattársa, Felipe Massa autójában az istálló - egyesek szerint a sportszerűség határait feszegetve - szándékosan megrongálta a plombát a váltón.

Ezzel együtt a mostani rajtrács alapján Vettel lehet nyugodtabb, hiszen neki elég megőriznie mostani negyedik helyét, a Ferrari pedig a második helyet is elveszítheti a konstruktőrök között, ha a McLaren 14 ponttal többet szerez a maranellóiaknál.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×