eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Bajnokok Ligája: Õk lehetnek a továbbjutók

Az FC Porto és a Málaga győzelemmel már kedden továbbjuthat, míg a Schalke 04 és a Borussia Dortmund jelentős előnyre tehet szert a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

Az A csoportban a Porto három kör után százszázalékos teljesítménnyel áll az élen, s ezúttal az egy győzelemmel és két vereséggel harmadik Dinamo Kijev stadionjában lép pályára. A csoport másik mérkőzésén a sztárokkal teletűzdelt Paris Saint-Germain a pont és szerzett gól nélkül utolsó Dinamo Zagrebet fogadja.

A kedd este vélhetően legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója a német bajnoki címvédő Borussia Dortmund madridi vendégjátéka lesz, különösen annak fényében, hogy két hete a Real meglepetésre 2-1-es vereséget szenvedett Dortmundban. A királyi gárda a hétvégén a Zaragoza elleni 4-0-s sikerrel melegített a BL-meccsre, de José Mourinho, a madridiak portugál vezetőedzője nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

"Nem nagyon tetszett a meccs" - fogalmazott a szakember. "Tudunk jobban játszani, és jobban is kellene játszanunk. A legfontosabb persze a győzelem, de akkor is, ennél sokkal jobban kellene futballoznunk."

A D csoportot egyébként a Dortmund vezeti, második a Real, míg a kedden egymással játszó Ajax Amsterdam és Manchester City a harmadik és a negyedik.

A BL-ben újonc, ennek ellenére eddig remekül teljesítő, a C csoportban százszázalékos teljesítménnyel első spanyol Málaga kedden újabb mérföldkőhöz érkezhet: ha nyerni tud az AC Milan vendégeként, már biztosan ott lesz a legjobb 16 között. A milánóiaknak azonban szintén nagyon fontos a keddi meccs, eddig ugyanis mindössze négy pontot gyűjtöttek, s egy esetleges vereséggel akár komoly bajba is kerülhetnek a továbbjutást szempontjából. A csoport másik keddi találkozóján a magyar válogatott Juhász Rolandot is foglalkoztató, csoportutolsó Anderlecht a harmadik helyezett Zenitet fogadja.

A B csoportban az Arsenal visszavághat az előző körben, hazai pályán elszenvedett vereségért a Schalke 04-nek, amely vezeti a csoportot. Ha a német csapat ismét legyőzi a második helyen álló londoni gárdát, jelentőset léphet előre a nyolcaddöntőbe kerülésért folytatott harcban. Ebben a csoportban kedd este a francia bajnok, ám a BL-ben eddig csupán egy pontot gyűjtött Montpellier Megyeri Balázs csapata, a harmadik helyen álló Olimpiakosz vendége lesz.

A csoportok állása:

A csoport: 1. FC Porto (portugál) 9 pont, 2. Paris Saint-Germain (francia) 6, 3. Dinamo Kijev (ukrán) 3, 4. Dinamo Zagreb (horvát) 0

B csoport: 1. FC Schalke 04 (német) 7 pont, 2. Arsenal (angol) 6, 3. Olimpiakosz (görög) 3, 4. Montpellier (francia) 1

C csoport: 1. Málaga (spanyol) 9 pont, 2. AC Milan (olasz) 4, 3. Zenit (orosz) 3, 4. Anderlecht (belga) 1

D csoport: 1. Borussia Dortmund (német) 7 pont, 2. Real Madrid (spanyol) 6, 3. Ajax Amsterdam (holland) 3, 4. Manchester City (angol) 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×