eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Sousa csapata megtréfálta a portugál vendéget

Megszerezte első győzelmét a labdarúgó Európa Liga csoportkörében a Videoton. A fehérvári csapat 3-0-ra nyert a portugál Sporting ellen. Az együttes ezzel a második helyen áll a G csoportban.

Az Európa Liga csoportkörének első hazai felvonásán teltház várta a csapatokat. A fehérváriak bátran kezdtek, nem látszott görcsösség a játékukon. Ráadásul az első húsz perc magyar szempontból álomszerűre sikeredett, hiszen előbb egy begyakorolt szögletfigurából Vinicius szerzett vezetést a Videotonnak, majd nem sokkal később egy mintaszerű kontratámadás végén Filipe Oliveira növelte a hazaiak előnyét.

Kétgólos vezetése tudatában Paulo Sousa csapata kissé visszahúzódott, a 18-szoros portugál bajnok Sporting védő helyett csatárt cserélt, irányított is néhány percig, de komolyabban nem veszélyeztette a hazai kaput. A Videoton azonban Nikolics góljával már igazi örömmámorba repítette a hazai szurkolókat.

Fordulás után a Sporting teljesen beszorította a magyar csapatot. Többnyire a bal oldalon vezették támadásaikat a lisszaboniak, és veszélyes akcióikból körbelőtték a hazai kaput, sőt, többször Bozovicnak kellett hárítania. A piros-kékek szervezetten védekeztek, s olykor-olykor gyors ellentámadással próbáltak megindulni, bár erre sok lehetőségük nem volt. A portugálok egyre elkeseredettebben támadtak, de még a 14 szöglet sem volt elegendő számukra a gólszerzéshez. A mérkőzés végén Stopira súlyos sérülése okozott némi keserűséget a hazai drukkereknek.

A Videoton FC a Genk otthonában elszenvedett vereség után megérdemelten aratott háromgólos győzelmet a Sporting Lisboa felett.

Európa Liga, 2. forduló:
Videoton FC-Sporting Lisboa (portugál) 3-0 (3-0)
Sóstói Stadion, 12 500 néző, v.: Kristinn Jakobsson (izlandi)
gólszerzők: Vinicius (15.), Oliveira (21.), Nikolics (35.)
sárga lap: Nikolics (37.)
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira (Renato Neto, 90.) - Tóth B., Mitrovic - Walter Lee (Gyurcsó, 68.), Sándor, Oliveira - Nikolics (Torghelle, 78.)
Sporting Lisboa: Rui Patricio - Rinaudo (Wolfswinkel, 30.), Rojo, Boulahrouz (Adrien Silva, 71.), Pranjic - Izmailov, Fernandes, Andre Martins, Jeffren Suárez - Labyad (Schaars, a szünetben), Viola

A csoport másik meccsén: Basel-Genk 2-2.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×