eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dzsudzsák: Van, amiben előrébb tartunk, mint a hollandok

Ma este vívja a magyar labdarúgó-válogatott az első hazai selejtezőjét a 2014-es brazíliai világbajnokságra vezető úton. Az ellenfél a legutóbbi, dél-afrikai torna ezüstérmese, Hollandia.

Az Egervári Sándor által irányított válogatott a vb-selejtezők nyitányán 5-0-ra győzött a gyenge andorrai válogatott ellen. Ma már a világon mindenütt dicséretes idegenben 5-0-ra győzni, de nem lehet abból a találkozóból kiindulni a mostani esélylatolgatásakor, óriási különbség van a két ellenfél között.

A kapitány két változtatást tervez az összeállításban elmondása szerint, az szinte biztosra vehető, hogy Varga József bekerül a középpályára, így ő lehet Korcsmár Zsolt mellett a másik védekező játékos. Andorrában a Bogdán - Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó - Koman, Korcsmár, Hajnal, Dzsudzsák - Gera - Szalai tizenegy kezdett, a mutatott forma alapján Hajnal Tamás helyére kerülhet Varga, s nem zárható ki, a támadóposzton sem a csere.

Az Egervári-érában mindössze egy válogatott tudta kétszer is legyőzni már a magyart - a holland, amely a 2011-es budapesti Eb-selejtezőn 4-0-ra győzött, majd néhány nappal később Amszterdamban 5-3-ra megnyerte a hazai mérkőzését is.

Egervári Sándor úgy véli, "Alapvetően más ma a helyzet, más az ő csapatuk, a miénk is változott, összeszokottabbak lettünk, így kíváncsian várjuk, hogy jelen pillanatban mennyire tudjuk beteljesíteni azt, amit szeretnénk".

A kapitány a telki edzőtáborban tartott sajtótájékoztatón megismételte egy korábbi kijelentését, mely szerint az a csapat, amely a hollanddal szemben pontot képes szerezni, előnybe kerül a riválisaival szemben. Jelezte, hogy a múlt pénteken, Andorrában mutatotthoz képest alapvetően zártabb védekezést tervez. Megjegyezte, a hollandok törökökkel szembeni összecsapásának elemzése megmutatta, hogy jó ütemben érkezve a vb-ezüstérmes rivális védelme mögé is be lehet kerülni.

"Fel vannak pörögve a játékosok, mert azt érzik, hogy holnap jobb lehetőségük lesz egy szép eredmény elérésére, mint volt az előző sorozat két találkozója alkalmával" - mondta Egervári, aki kérdésre válaszolva hozzátette, hogy Gera Zoltán csapatkapitány rendbe jött.

"Kevesebb helyzetünk lesz kedden, mint az andorraiak ellen volt, és azt hiszem, kevesebb gólt is fogunk lőni" - mondta Szalai Ádám, aki a pénteki 5-0-s siker alkalmával fejjel talált a kapuba. - "Fontos, hogy a kezdő tizenegy minden tagja élete egyik legjobbját nyújtsa a pályán, de kell még egy kis szerencse is ahhoz, hogy bravúros eredmény szülessen".

Vanczák Vilmos arról beszélt, hogy ezúttal valószínűleg nem tud majd annyiszor részt venni a támadások szervezésében, mint tette azt Andorrában. "Ha pályára léphetek, kulcsszerep hárul majd rám, mert vélhetően Arjen Robbent kell majd semlegesítenem" - mondta a svájci Sion védője.

A korábban hosszú ideig Hollandiában, a PSV-ben légióskodó Dzsudzsák Balázs szerint a magyar válogatott csapatépítésben és mentálisan előrébb tart a jelenlegi holland együttesnél, ezzel együtt az ellenfélnél egytől egyig jó játékosok szerepelnek, így ők a keddi mérkőzés esélyesei. "Ezzel együtt úgy készülünk, hogy szeretnénk meglepetést okozni" - fogalmazott, hozzátéve: a hollandok nem fogják lekezelni a magyar csapatot, mert tudják, ha kiengednek, abból baj lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×