eur:
395.47
usd:
372.27
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Mocsai: Végre átszakadt egy lelki gát

A szerbek elleni bravúros győzelem után így nyilatkozott a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya és néhány játékosa.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány:

"Sorsdöntő mérkőzésen tudtunk mind védekezésben, mind támadásban átlagon felüli teljesítményt nyújtani. Erre a találkozóra tettünk fel mindent. Szerencsére a csapat remekül játszott. Ebből a halálcsoportból az Ázsia-bajnok dél-koreaiakat és az Eb-ezüstérmes szerbeket legyőzve jutottunk a legjobb nyolc közé. Borzasztóan boldog vagyok, mert másfél-két hete nagy feszültségben dolgoztunk, és most végre átszakadt egy lelki gát. A folytatás sem lesz könnyű, az izlandiak a legutóbbi olimpián másodikak voltak, a válogatottjuk magja pedig megmaradt, játékosaik a világ legjobb klubjaiban szerepelnek. Fiam mai teljesítményéről csak annyit, az élet plusz ajándéka, hogy együtt lehetünk az olimpián, és egy ilyen fontos meccsen kiemelkedően teljesített. Hogy belül mit érzek, maradjon az én titkom."

Mocsai Tamás:

"Fontos mérkőzés volt nagy téttel. Örülök neki, hogy jó napom volt, és segíthettem a válogatottnak. Ismerte egymást a két csapat, játszottunk a felkészülés során is, és úgy tűnik, mi jobban felkészültünk belőlük."

Nagy László:

"Küzdelmes meccs volt, végre védekezésben is azt nyújtottuk, amit tudunk, még ha igazából csak a második félidőben voltunk is elég hatékonyak. Megérdemelten nyertünk, kellett hozzá egy nagyon jó védekezés, kapusteljesítmény, elől pedig Mocsai Tomi és Császár klasszis játéka."

Császár Gábor:

"A tornán voltunk gödörben, de tudtuk, hogy ma nyernünk kell. Amit megbeszéltünk és elterveztünk, azt sikerült végrehajtani. Köszönjük a szurkolóknak, hogy bíztak bennünk, kitartottak mellettünk és erőt adtak nekünk."

A válogatott a következő mérkőzését augusztus 8-án Izland ellen játssza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×