INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Magyar Zoltán: Berki fantasztikus volt

InfoRádió / MTI
Talán élete legjobb gyakorlatát bemutatva nyerte meg Berki Krisztián a lólengést a londoni olimpián Magyar Zoltán, a szer korábbi kétszeres ötkarikás bajnoka, s sportág hazai szövetségének (MATSZ) elnöke szerint.

"Fantasztikus gyakorlat volt Krisztiáné, szerintem élete legjobbja - idézte az 1976-os és az 1980-as játékok aranyérmesét a MATSZ hírlevele. - Mindenképpen megérdemelte az olimpiai aranyat. Köszöntöm az olimpiai bajnokok között. Az az igazság, hogy a nap folyamán nagyon ideges voltam, de bejöttem a csarnokba és megnyugodtam, éreztem, hogy meglesz."

"Hú, öregedtem, de nagyon sokat. Még fel sem fogtam, mi történt. Nagyon-nagyon boldog vagyok, szavakban ki sem tudom fejezni - nyilatkozott Kovács István vezetőedző, Berki trénere. - A gyakorlata teljesen rendben volt, de az utunk idáig nem volt zökkenőmentes. A válla miatt később kezdtük a felkészülést az olimpiára, kevés időnk maradt. Krisztián néha túlpörgött, úgy kellett visszafognom. A múlt hétvégén a selejtezőre így még nem került csúcsformába, de én úgy számoltam, hogy mostanra jön ki a csúcsforma. Így is lett. Ez az egy hét nagyon, de nagyon hosszúnak tűnt itt kint, elfáradtam. Bevallom őszintén, ezt még Krisztiánnak sem mondtam, de majd leülünk és átbeszéljük, hogy rajtam nagy volt a nyomás az elvárások miatt, engem ez nagyon stresszelt, de már túl vagyunk rajta."

A címlapról ajánljuk