INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Pars Krisztián olimpiai bajnok

Infostart / InfoRádió
Pars Krisztián egyedüliként dobta túl a nyolcvan métert, s olimpiai bajnoki címet nyert kalapácsvetésben.

Az első sorozatban egyik esélyes sem dobott nála (79,14) nagyobbat, Primoz Kozmus 78,97-et, a japán Murofudzsi Kodzsi kilépett. A harmadik helyen az orosz Kirioll Ikonnyikov áll, 77,86-tal.

A második sorozatban Kozmus érvénytelent dobott, a kalapácsa fennakadt a hálóban. A szabályok szerint ezt le kell venni, addig nem folytatódhat a verseny. Pars Krisztiánnak ezért várnia kellett, majd 78,33-ig jutott. Ez a verseny harmadik legnagyobb dobása eddig, szerencsére az első is Parsé. Az első sorozatban érvénytelen dobással kezdő Murofusi feljött a negyedik helyre. A sorrend: Pars, Kozmus, Szokriszkij, Murofudzsi, Ikonnyikov.

A harmadik sorozatban Pars és Murofusi javított, szerencsére a magyar nagyobbat. Elsőként a mezőnyből 80 méter fölé került, 80,59-et dobott. Murofusi 78,71-gyel áll a harmadik helyen. A harmadik sorozat után négy dobótól elbúcsúztunk, az amerikai Johnson, a tádzsik Nazarov, a fehérorosz Szvjatoha és a brit Smith befejezte a versenyt.

Pars a negyedik sorozatban 79,70-et, az ötödikben 79,28-at dobott, továbbra is vezetett. A hatodikban már senki sem javított, Pars lett az olimpiai bajnok.

Férfi kalapácsvetés, olimpiai bajnok:
PARS KRISZTIÁN 80,59 m
2. Primoz Kozmus (Szlovénia) 79,36
3. Murofusi Kodzsi (Japán) 78,71

A címlapról ajánljuk