INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Nagy László a Veszprémé

InfoRádió / MTI
Eldőlt, hogy a magyar bajnok MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását Nagy László, a válogatott világklasszis átlövője. A Nagy Lászlóhoz hasonló dán klasszis 150-200 ezer euróért váltott klubot - mondta az InfoRádiónak Kálomista Gábor, a Veszprém kézilabda-csapatának elnökségi tagja.

A veszprémi klub szerdán közleményben jelentette be, hogy hosszú tárgyalássorozat után sikerült megállapodnia a 31 éves játékost eddig foglalkoztató spanyol FC Barcelonával.

"A nemzeti válogatottba visszatért Nagy László a 2012/13-as szezontól már játszhat a Bajnokok Ligájában nagy célokat kitűző MKB Veszprém KC együttesében" olvasható a klub MTI-hez eljuttatott közleményében.

"Nagyon örülök, hogy megoldódott az ügy, de most minden erőmmel az olimpiára összpontosítok" - nyilatkozta szerdán Londonban az MTI-nek Nagy.

A 2000 óta Barcelonában játszó átlövő, aki BL-t, EHF Kupát, spanyol bajnokságot és kupát is nyert a katalánokkal, visszatérése előtt 2009-ben játszott utoljára a magyar nemzeti együttesben, s tavaly februárban hivatalosan is lemondta a válogatottságot. Közel volt ahhoz, hogy felvegye a spanyol állampolgárságot, végül a megadott határidőig nem tette le az esküt, s úgy döntött, visszatér Magyarországra.

Nagy végül három év kihagyás után júniusban szerepelt először ismét a magyar válogatottban, amellyel a norvégok elleni párharcban kiharcolta a 2013-as világbajnoki részvételt, jelenleg pedig a londoni olimpián vesz részt.


A címlapról ajánljuk