INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Imre Géza kiesett

InfoRádió / MTI
Imre Géza a vártnál sokkal simább vereséget szenvedve elbúcsúzott a párbajtőr egyéni küzdelmeitől.

A 37 éves vívő 15-7-re kapott ki a nyolc közé jutásért a norvég színekben versenyző Bartosz Piaseckitől.  Kiesésével a magyar vívók befejezték szereplésüket az olimpián. Mohamedc Aida, Szász Emese és Imre Géza helyezetlenül zártak, ellenben Szilágyi Áron olimpiai bajnoki címet szerzett.

A 37 éves, 1996-ban, Atlantában bronzérmes, csapatban ötkarikás ezüstérmes és kétszeres világbajnok magyar vívó, a viadal hetedik kiemeltje a marokkói Abdelkarim el-Hauari magabiztos kiejtése után a norvég Bartosz Piaseckivel csapott össze. A 25 esztendős északi versenyző az első körben nagy csatában, 14-13-mal búcsúztatta a franciák háromszoros vb-aranyérmesét, Gauthier Grumier-t, s ez mutatta, hogy - bár a nemzetközi porondon nincsenek kiemelkedő eredményei - semmiképpen sem szabad lebecsülni.

A nyolcaddöntő első szakaszában gyorsan potyogtak a találatok, s a három perc letelte után a hórihorgas, Imrénél majd egy fejjel magasabb rivális vezetett 9-5-re. A magyar a folytatásban sem érzett rá, hogy mit is kellene csinálnia, így pillanatok alatt 12-5, majd 13-6 és 14-7 lett "oda". Ekkor már csoda kellett volna a magyar továbbjutásához, de a BHSE hatszoros Európa-bajnok párbajtőrözője nem tudta megtörni ellenfele lendületét, s megszületett a győztes norvég találat is.

"Próbáltam kivédeni a szúrásait, de gyakorlatilag mindenhol eltalált. Egyszerűen nem tudtam felvenni a ritmusát" - nyilatkozott a meccs után a láthatólag nagyon csalódott magyar vívó, aki elárulta: eredetileg úgy tervezte, hogy a jövő évi, budapesti világbajnokságig folytatja a pályafutását, de mostani produkciója után elgondolkozik a jövőről.

A címlapról ajánljuk