eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Felemás napunk volt Londonban - a kedd összefoglalója

A londoni olimpia negyedik napja volt az első, amelyen nem végzett pontszerző helyen magyar versenyző. Örömre azért volt ok: a kézilabdázók győzelme, s főleg Jakabos Zsuzsanna és Gyurta Dániel úszása, a férfi gyorsváltó nyolcadik helyezése, vagy Káté Gyula magabiztos győzelme jelentették a nap fénypontjait magyar szempontból.

Cselgáncsban Csoknyai László kikapott a későbbi olimpiai bajnok dél-koreai Kim Dzse Bumtól a 81 kg-os kategóriája nyolcaddöntőjében, így helyezetlenül zárt

A könnyűsúlyú kétpárevezősök között szereplő Hirling Zsolt, Varga Tamás kettős második lett reményfutamában, így bejutott a középdöntőbe, azaz a legjobb 12 közé. A magyar duó csütörtökön 12 órától küzd majd a hatos fináléba jutásért a brit fővárostól 40 km-re nyugatra fekvő Eton Dorney evezős és kajak-kenu központban.

A magyar kézilabda-válogatott fordulatos mérkőzésen, a negyeddöntőbe jutás szempontjából fontos összecsapáson 22-19-re legyőzte az Ázsia-bajnok dél-koreai csapatot.

Ökölvívásban a 64 kg-ban szereplő Káté Gyula legyőzte egyiptomi Eszlam Mohamedet, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. Az egy ponttal elveszített (2-3) első menet után fordított (7-4, 7-3), összességében biztosan, 16-10-re nyert. Az élete harmadik olimpiáján első győzelmét arató kispesti öklözőre az olasz Vincenzo Mangiacapre vár a 16 között.
Babos Tímeának nem volt esélye

Teniszben a hetedik helyen kiemelt Angelique Kerber két játszmában (6:1, 6:1) legyőzte Babos Tímeát a második fordulóban. A német játékos 56 perc alatt kerekedett felül Baboson, a 19 esztendős magyar mindössze két játékot tudott nyerni a világranglistán hetedik helyezett riválisával szemben, így befejezte szereplését.

A szörfös Gádorfalvi Áron két futam után a 33. helyen áll . A férfi szörfösök 38 fős mezőnye kedden kezdte meg szereplését az ötkarikás játékokon a Weymouth-öbölben. Az ötödik olimpiáján induló Gádorfalvi az első futamban a 34., a másodikban pedig a 33. helyen ért célba, így összetettben a 33. helyen áll - egyelőre elmaradva a várakozásoktól. A harmadik és negyedik futamot szerdán rendezik. Kedden elkezdték a versenyt a női szörfösök, ahol Detre Diána képviseli a magyar színeket. Az első futamban a 17., a másodikban a 16. lett, összesítésben is tizenhatodik. A tíz futamból a harmadikat és a negyediket szerdán rendezik. A lasereseknél Berecz Zsombor a 32. helyről várta a folytatást. Miután a 11, majd a 12. helyen végzett a keddi futamokban, feljött a 23. helyre.

Úszásban két döntőbeli nyolcadik helyezéssel, felemás mérleggel zárta a napot a magyar úszóküldöttség. Hosszú Katinka lett a nagy vesztese: egyrészt mert egy órán belül kétszer is medencébe szállt, másrészt mert a 200 m pillangó elődöntőjéből nem jutott tovább, a 200 m vegyes fináléjában pedig az utolsó lett. A 200 m pillangó elődöntőjének egy másik magyar érintettje is volt: a számban vb-hatodik, kétszeres Eb-ezüstérmes Jakabos Zsuzsanna összesítésben az ötödik lett, s biztosan került be a szerda esti fináléba.

Változatlanul meggyőző volt Gyurta Dániel, a 200 m mellen. Bár a másik futam hazai nyertese, Michael Jamieson nála is hamarabb tudta le a távot (2:08.20), a magyar úszónak jók az esélyei az aranyra a szerdai döntőben. A keddi program másik magyar érdekeltségű fináléjában 4x200-as férfi gyorsváltó (Kozma Dominik, Cseh László, Bernek Péter és Kis Gergő) nyolcadik lett (7:13.66 p).

A Kemény Dénes irányította, címvédő férfi vízilabda-válogatottnak nem sikerült javítania: ezúttal a montenegróiaktól kapott ki 11-10-re. A magyarokat a nyitókörben a szerbek győzték le 14-10-re.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×