eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Gyurta: Kezdek hozzászokni az esélyességhez

Csak Londonban, az olimpián szeretne üzenni riválisainak Gyurta Dániel. A kétszeres világbajnok magyar úszó az InfoRádiónak azt mondta: erőt jelent számára, hogy esélyesként emlegetik.

Hol tart a felkészülésben?

Nagyjából ott, ahol szeretnék tartani. Most olyan menete van a felkészülésnek, ahol már a mennyiség és a minőség is fontos, ez még egy kemény időszak.

Az országos bajnokságon a 200 mell döntőjében sérülés miatt nem indult. Ez mennyire vetette vissza?

Egyáltalán nem, inkább az vetett volna vissza, ha még jobban rásérülök a húzódásra. Beláttuk, jobbat teszünk a visszalépéssel, és azóta is teljes értékű edzésmunkát tudok végezni.

Májusban Debrecenben rendezik az Európa-bajnokságot. Mennyire lényeges az, hogy a hazai közönség előtt jól szerepeljen?

Fontos, de nem fontosabb, mint az olimpia.

Készül erődemonstrációra a riválisok felé?

Londonban szeretnék üzenni, nekem előbb nem szokásom. Azt a formát, amit az olimpián szeretnék kihozni magamból, korábban nem akarom megmutatni, hogy ne tudjanak készülni ellenem. Szeretek elrejtőzni, aztán a világversenyeken robbantani.

Az aranyesélyesek között emlegetik a nevét. Ez terhet vagy ösztönzést jelent?

Óriási erőt jelent. Nagy erőt adott, hogy tavaly meg tudtam nyerni a világbajnokságot, így még kitartóbban tudok készülni. A sanghaji vb-n is címvédőként és aranyesélyesként indultam, és így tudtam győzni, tehát kezdek hozzászokni az esélyességhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 19:54
×
×
×
×