eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Vívásban nem lesz magyar csapat Londonban

A női párbajtőrözők után a női tőrözőknek sem sikerült csapatkvótát szerezniük a londoni olimpiára.

A magyaroknak az ötkarikás részvétel kiharcolásához a vasárnapi verseny előtti pozíciójukat kellett volna megőrizniük a kvalifikációs ranglistán úgy, hogy maguk mögött tartják a Budapestre velük holtversenyben érkezett franciákat, illetve a németeket, akik kis hátránnyal követték őket.

Az első mérkőzésükön simán verték a kanadaiakat, majd a negyeddöntőben a papírformának megfelelően kikaptak az olaszoktól. Ugyanitt vereséget szenvedtek a franciák és a németek is, így tovább folytatódott a küzdelem kvótáért. A franciák a németeket győzték le, a magyarok pedig az amerikaiakat, vagyis összetalálkozott a két válogatott. Az ötödik helyért rendezett összecsapáson a franciák voltak jobbak, így övék lett a kvóta.

A magyarok abban az esetben lehetnek majd ott a játékokon, ha az egyiptomiak az Afrika legjobbjaként nekik járó részvételi helyet végül nem használják majd fel.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×