eur:
387.68
usd:
357.69
bux:
68097.68
2024. május 17. péntek Paszkál

Hogy állhat fel a magyar csapat Moldova ellen?

A magyar labdarúgó-válogatott pénteki - a svédek ellen megnyert - Eb-selejtezőjéről öt korábbi alapember is hiányzott, ez alapvetően befolyásolta az összeállítást. A helyükre lépettek azonban kiválóan helyettesítették a mulasztókat. Hogyan festhet a magyar csapat összeállítása kedden, a moldovaiak ellen?

Juhász Roland és Vanczák Vilmos eltiltása lejárt, ők már játszhatnak, ugyanakkor Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és a fél éve hiányzó Szalai Ádám továbbra is sérült, ők biztosan nem lépnek pályára. Lipták Zoltán sérülése sem jött rendben, így nem utazott el a kerettel.

A pénteki mérkőzés után a keret tagjai másfél nap pihenőt kaptak, vasárnap délben találkoztak újra, majd hétfőn utaztak Chisinauba. A küldöttséggel 19 játékos tartott, a pénteki keretből Fehér Zoltán és Halmosi Péter kimaradt, mindketten visszatértek klubjukhoz, a Győri ETO-hoz, illetve a Haladáshoz.

Egervári Sándor várhatóan visszaállítja a kezdőcsapatba két rutinos védőjét. Vanczák Vilmos eddig két selejtezőről hiányzott a sorozatban, érdekes, hogy éppen a svédek elleni két mérkőzésen nem játszhatott. Miután Lázár Pál távolléte miatt nincs igazi jobbhátvéd a keretben, minden bizonnyal a Sion sokoldalú védője kap majd ott szerepet.

Nehezen képzelhető el, hogy a védelem legbiztosabb embere, Juhász Roland ne legyen kezdő játékos. Az Anderlecht futballistája a svédek elleni pénteki találkozót nem számítva eddig minden selejtezőn pályára lépett.

Valószínű, hogy Király Gábor előtt (a kapus csak Hollandiában nem védett, egyébként a svédek elleni, 82. válogatottságával immár, Garaba Imrét beérve, ötödik az örökranglistán, csak az Aranycsapat három ásza, Bozsik József, Puskás Ferenc és Grosics Gyula, valamint Fazekas László előzi meg) a Vanczák, Juhász, Korcsmár, Laczkó négyes játszik majd.

Korcsmár Zsolt ellenben mindkét eddigi válogatott mérkőzésén remekül játszott, és Lipták sérülése miatt valószínű, hogy ő marad a csapatban.

A középpályán pénteken Elek Ákos, Pintér Ádám, Koman Vladimir és Hajnal Tamás kezdett. Csereként beállt Sándor György és Stieber Zoltán, de egyikőjük sem váltotta meg a világot. Valószínű, hogy marad az eredeti négyes, az ellenfél és a svédek elleni örömteli győzelem hozta szituáció sem indokolja, hogy a kapitány jelentős szerkezetváltáson gondolkodjon.

Ugyanakkor, különösen a játék alakulásának függvényében, előtérbe kerülhet a legutóbbi két mérkőzésen a védelemben jól teljesítő Varga József, vagy az eddigi nyolcból hat selejtezőn is szerepelt Vadócz Krisztián bevetése.

Ha csak addig sérülés nem húzza keresztül a számításokat, aligha van ok arra, hogy a csatársorban ne a Rudolf Gergely és Szabics Imre alkotta kettős kezdjen.

Mindketten remekül játszottak és gólt szereztek a svédek ellen, Rudolfnál a csoportban csak a holland Klaas-Jan Huntelaar és Robin van Persie, illetve a finn Mikael Forssell szerzett több gólt. Szabics Imre, tavasz végi visszatérése óta, minden válogatott mérkőzésén szerzett egy gólt.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

CIB-vezér: több minden kompenzálja majd a kamatkörnyezet változásának negatív hatását

Beindulhat a magasabb kamatozású lakáshitelek refinanszírozása Magyarországon, de ha a teljes portfóliót nézzük, nem lesz szó jelentős volumenről. A bankok között nagy a verseny, így hiába a felkúszó hosszú oldali hozamok, várhatóan maradhatnak a jelenlegi lakáshitelkamatok, a CIB Banknál pedig több folyamat is segít majd abban, hogy kompenzálják a kedvezőtlenebb kamatkörnyezet hatását – egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Simák Pál, a CIB Bank elnök-vezérigazgatóját a Portfolio Checklist csütörtöki adásában. Az interjút a Portfolio Hitelezés 2024 konferenciára kitelepült stúdiónkban rögzítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×