eur:
388.91
usd:
362.05
bux:
68657.62
2024. május 8. szerda Mihály

Három arany, két bronz és hét kvóta a magyar termés a kajak-kenu vb-n

A magyar csapat három arany- és két bronzérmet, valamint hét londoni kvótát gyűjtött a péntek délutáni döntők során a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon. Kovács Katalin a nő négyes győzelmével minden idők legeredményesebb női kajakosává lépett elő.

Az első aranyérmet a parádésan versenyző Csipes Tamara szállította a kajak egyesek 1000 m-es versenyében, majd jött a szegediek kedvence, Vajda Attila, aki amellett, hogy nagyszerű győzelmet aratott C-1 1000 m-en, szerzett egy kvótát is Magyarországnak a jövő évi olimpiára. A Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Benedek Dalma összeállítású női kajaknégyes első helyével további négy ötkarikás indulási jogot gyűjtött, ráadásul megvédte címét.

A Medveczky Erika, Sarudi Alíz kajakpáros harmadik lett 1000 m-en, s ugyan a férfiak hasonló számában versenyző Dombi Rudolf, Kökény Roland kettősnek nem sikerült dobogóra állnia - a hatodik helyen végzett -, de ezzel is kiharcolt további két kvótát. A Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály, Vasbányai Henrik és Németh Szabolcs alkotta kenunégyes Medveczkyékhez hasonlóan harmadikként ért célba.

A Kozmann György, Korisánszky Péter kenus duó utolsó, azaz kilencedik lett az 500 m-es fináléban, míg Dombvári Bence (K-1 1000 m) a B döntőben negyedikként zárva összesítésben a 13. helyen zárt.

A két táv többi számában szombaton rendezik a finálékat.

A 34-35 fokos, rekkenő hőség ellenére több ezren buzdították a magyarokat a Maty-éren.

Tovább javította rekordját Kovács Katalin

A négyes tagjaként pénteken, Szegeden 30. világbajnoki címét gyűjtötte be a kajakos Kovács Katalin, aki ezzel tovább javította rekordját.

A Domino Honvéd 35 éves klasszis lapátforgatója tavaly, Poznanban szerezte 29. vb-címét - az elsőt pedig még 1998-ban, szintén Szegeden -, s már akkor minden idők legeredményesebb női kajakosává lépett elő.

Az Eb-ken 26-szor volt aranyérmes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×