eur:
389.61
usd:
363.61
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Döntetlennel kezdte a Fradi a bajnoki idényt

Három mérkőzést játszottak vasárnap a labdarúgó NB I 2011-2012-es idényének első fordulójában. Eredmények: Paks-Kecskemét 3-2, Kaposvár-Ferencváros 2-2, Bp. Honvéd-Győr 1-2

Az előző szezonban ezüstérmes, házigazda Paks egy góllal nyert a kupagyőztes Kecskemét ellen az Európa Liga selejtezőjében érdekelt csapatok mérkőzésén.

A Kecskemét alig húsz másodperc elteltével kapufát rúgott, jelezve, hogy a három pontért érkezett Paksra. Mégis a hazaiak szereztek vezetést, mégpedig a paksi színekben első bajnoki meccsét játszó Hrepka góljával. A Kecskemét nem adta fel, próbálkozott becsülettel, és félórányi játék után megérdemelten egyenlített. A szünetig még mindkét csapat előtt adódott helyzet, de az eredmény már nem változott.

A fordulás után még jobb lett a meccs, láthatóan mindkét csapat a három pont megszerzésére törekedett. A győzelem a paksiaknak jött össze, így amióta NB I-ben szerepel a két klub, a Kecskemét továbbra sem tud nyerni a Tolna megyeiek ellen.

Ferencváros kétszer is egyenlítve döntetlent ért el a Kaposvár otthonában. Az első forduló zöld-fehér rangadóján a kaposváriak egy szerencsés góllal már az ötödik percben vezetést szereztek. A folytatásban valamivel veszélyesebb volt a vendég Ferencváros és Felix góljával még a félidő közepén egyenlíteni tudott.

A második játékrészben sokáig csak mezőnyjáték folyt a pályán, majd a Rákóczi újabb vezető góljára ismét válaszolni tudott az FTC. Kemény küzdelem végén igazságos döntetlen született.

A Győri ETO FC 2-1-es győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött a szombaton elhunyt Bicskei Bertalan, a Honvéd korábbi játékosa és vezetőedzője, volt szövetségi kapitány emlékére.

Az első félidőben a Honvéd akarata érvényesült, fölényét pedig hamar gólra váltotta. A szünet előtt második találatával tovább növelhette volna az előnyt a csapatkapitány Hajdú, azonban Sztevanovics hárította a 11-esét, így a jobban futballozó Honvéd csak minimális előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A folytatásban is a Honvéd irányított, mégis az ETO egyenlített váratlanul. Ez viszont olyannyira összezavarta a kispestieket, hogy a vendégek többször is megszerezhették volna a győztes gólt, s ez végül sikerült is, így elvitték a három pontot a Bozsik Stadionból.

MVM Paks-Kecskeméti TE 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Hrepka (20.), Bartha (49.), Böde (74.), illetve Stokic (30.), Simon A. (90.)

Kaposvári Rákóczi-Ferencváros 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Okuka (5.), Peric (73.), illetve Felix (26.), Otten (83.)

Budapest Honvéd-Győri ETO FC 1-2 (1-0)

Gólszerző: Hajdú (12.), illetve Dudás (57.), Dinjar (79.)

Szombaton játszották:

Diósgyőri VTK-ZTE FC 4-1
Pécsi MFC-Haladás Sopron Bank 1-0
Újpest FC-Lombard Pápa Termál FC 0-1

Pénteken játszották:

DVSC-TEVA - Vasas-Híd 5-2

BFC Siófok-Videoton FC - elhalasztva

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×