eur:
388.51
usd:
360.77
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Batista szerint Maradona csak a csatárokhoz értett - argentin keret a Copára!

Sergio "El Checho" Batista kijelölte a hazai rendezésű Copa Américára készülő bő argentin keretet. A 26-os névsorból négy játékos esik még majd a keretszűkítés áldozatául.

A bő keretben 11 olyan futballista neve szerepel, akik részt vettek a tavalyi világbajnokságon Diego Armando Maradona vezetésével. A három kapusból kettő, Romero és Andújar (igaz, utóbbi most azért kapott meghívást, mert a Getafe hálóőre, Ustari megsérült), valamint a védők közül Nicolás Burdisso.

A középpályások közül Javier Mascherano, Javier Pastore, Ángel Di María, valamint szinte a teljes csatárkontingens: Lionel Messi, Carlos Tevez, Gonzalo Higuaín, Diego Milito, Sergio Agüero. A vb-keret támadói közül csak a már 37 éves Martín Palermo hiányzik.

Az argentin sajtó elsősorban Diego Milito meghívását minősíti meglepőnek, számunkra az Gaby Milito, Fernando Gago és Ezequiel Garay rekrutálása is - alig játszottak a szezonban csapatukban, a Barcelonában, illetve a Real Madridban.

Képességei alapján természetesen nem meglepetés Carlos Tévez meghívása, de a Manchester City csatára korábban büntetésben volt, mivel egy válogatott mérkőzésre nem utazott el, játszott ellenben kevéssel később a klubjában.Feltűnő, hogy a védősort két, az orosz bajnokságban szereplő védő, Nicolas Pareja, és Marcos Rojo is erősíti. Pareja olimpiai bajnok, korábban Juhász Roland belső védő-társa volt az Anderlechtben. (Pekingben a mostani szövetségi kapitány, Checho Batista irányította az argentin csapatot, akkori játékosai közül most 12-en kerettagok. A mindössze 21 éves Rojónak a Szpartak az első külföldi klubja, előtte az Estudiantesben lett Libertadores-kupa-győztes.

A keret:
Kapusok:
Sergio Romero (AZ Alkmaar), Juan Pablo Carrizo (River Plate), Mariano Andújar (Catania).

Védők:
Gabriel Milito (Barcelona), Ezequiel Garay (Real Madrid), Nicolás Burdisso (Roma), Javier Zanetti (Inter), Nicolás Pareja (Szpartak Moszkva), Marcos Rojo (Szpartak Moszkva), Pablo Zabaleta (Manchester City), Luciano Monzón (Boca Juniors)

Középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Anderlecht), Éver Banega (Valencia), Esteban Cambiasso (Inter), Javier Pastore (Palermo), Diego Valeri (Lanús), Enzo Pérez (Estudiantes), Ángel Di María, Fernando Gago (Real Madrid)

Csatárok:
Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuaín (Real Madrid), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Ezequiel Lavezzi (Napoli), Carlos Tévez (Manchester City), Diego Milito (Inter).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×