eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kemény Dénes: Már senki sem meri mondani, hogy a csúcson kellene abbahagynom

Már senki nem meri mondogatni, hogy a csúcson kellene abbahagyni - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, akit néhány nappal ezelőtt a Hírességek Csarnokának tagjává avattak. A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya arról is beszámolt, hogy miként készül a csapat a sanghaji világbajnokságra.

Tréfás kérdés az avatás után: mennyit ér ma egy Kemény Dénes által dedikált százdolláros?

"Szerintem ötvenet..." - válaszolta nevetve a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, de rögtön hozzá is tette: "..egy futballszurkolónak. Lehet viszont, hogy egy magyar vízilabda-rajongónak százötvenet."

Kemény Dénes elismerte, hogy nem mindig hallgat a tanácsadókra. Előfordul, hogy csökönyös, de ennek mindig van valami oka - általában a hite, a meggyőződése.

Azért akadnak sokan, akiknek ad a szavára. Miként elmondta: mindenkit meghallgat, akár az édesapja, akár a fia, avagy az őt segítő stábból ad valaki tanácsot. A szakmai megalapozottságukban, a jóindulatukban nem kételkedik ugyan, de attól még a döntéseket neki kell meghozni, hiszen a végén a felelősség az övé - fűzte hozzá.

Érdekes - folytatta a kapitány -, hogy a mostani, negyedik olimpiai periódusban már senki nem meri azt mondogatni, hogy a csúcson kellett volna abbahagyni. Pedig 2009-ben és 2010-ben sem szerzett érmet a válogatott.

A legközelebbi megmérettetés a sanghaji világbajnokság lesz július 16. és 31. között. Kemény Dénes úgy tájékoztatott: a válogatott felkészülése május 24-én kezdődik, először a Margitszigeten, majd Szegeden edzőtáborozik a férfi csapat. Ezután jönnek a felkészülési mérkőzések, például Dublinban is játszanak a fiúk, segítendő az ír vízilabdát, és egyúttal a brit válogatottal is megmérkőzik a magyar együttes.

Ezután következnek a nehezebb meccsek. Előbb a montenegrói edzőtáborban, amit még a sorsolás előtt kötöttek le, majd az ausztrálok érkeznek a kaposvári uszodába, aztán utazás Görögországba. Eléggé sűrű tehát a program - sorolta a magyarok szövetségi kapitánya.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×