INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Ancelotti: Nem volt bátor a bíró, elmaradt a tizenegyes - videó

Infostart / InfoRádió
Az utóbbi években alig akad olyan Chelsea-Manchester United párharc, ami után ne kerülne szóba a játékvezető teljesítménye és hibái. A Bajnokok Ligája-negyeddöntő után a londoni klub részéről egy tizenegyest kérnek számon.

A játékvezető bátorságát kérdőjelezte meg Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere a Manchester Unitedtől elszenvedett 1-0-s vereség után. A spanyol Alberto Undiano Mallenco nem adott tizenegyest a Bajnokok Ligája-negyeddöntő végén, amikor Patrice Evra akasztotta Ramirest.

"Nem könnyű az utolsó percben büntetőt ítélni, bátorság és jellem kell hozzá, de nem minden bíró rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal. Egyértelmű tizenegyes volt, mindenki tisztában van ezzel. Csalódott vagyok, mert a játékvezető mellett asszisztense is olyan helyzetben állt, hogy láthatta volna az esetet" - mondta a londoniak olasz trénere, aki elismerte, hogy a meccs után beszélt a spanyol bíróval, de nem kapott magyarázatot.

"A játékosok felháborodtak, de el kell felejteni ezt az esetet, és a következő meccsre összpontosítani. Meg kell próbálnunk idegenben továbbjutni, de nem lesz könnyű. Voltak helyzeteink, de nem volt szerencsénk" - fejtette ki.

John Terry, a Chelsea csapatkapitánya attól fél, hogy eltiltaná az UEFA, ha kimondaná, amit gondol az esetről, míg Petr Cech arról beszél, kár is vitatkozni, egyértelműen tizenegyest kellett volna kapnia csapatának.


A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson nem meglepő módon másként értékelte a látottakat, és úgy vélte, ha csapata szerencsés is volt, azt megérdemelte.

"Nem érzem magam bűnösnek az elmaradt tizenegyes miatt. Ahol én álltam, onnan nem lehetett látni, hogy volt-e kontaktus a játékosok között" - emelte ki a skót tréner, aki a középpályásai okos játékának tulajdonítja a sikert.

{{video:http://youtube.com/v/p-fb3pC0AR0}}


A visszavágót jövő kedden rendezik az Old Traffordon.

A címlapról ajánljuk