eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Fabregas: Elhagyom az Arsenalt

Francesc Fabregas már eldöntötte, hogy távozik a nyáron az Arsenaltól, és ezt közölte a csapat menedzserével, Arsene Wengerrel is. A Barcelona kész 30 millió fontos ajánlatot tenni a középpályásért.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint távozni akar az Arsenal együttesétől Francesc Fabregas, a londoniak csapatkapitánya, és vissza kíván térni nevelőklubjához, a Barcelonához. A spanyol középpályás kedden délelőtt közölte döntését Arsene Wenger menedzserrel, akit sokkolt a hír.

Lapinformációk szerint a francia tréner arról győzködte a 23 éves játékost, hogy még egy évig maradjon az Ágyúsoknál, ám Fabregas egyértelművé tette, hogy már a nyáron vissza akar térni a gránátvörös-kékekhez.

"Ez egy szomorú nap, de nem váratlan, ami történt. Cesc szereti a klubot, de hét remek év után úgy érzi, ideje továbblépni. A Barcelona az egyetlen klub, amelyért elhagyná az Arsenalt" - mondta a londoniak egyik munkatársa a The Sunnak.

A spanyol futballista egyik barátja is megerősítette a híreket, hozzátéve, hogy Fabregas azt kérte az Ágyúsok vezetőitől, fogadják el, ha a Barcelona konkrét ajánlatot tesz. A fejlemények után a katalán együttes várhatóan 30 millió font körüli összeget ajánl az Arsenalnak, de hírek szerint a londoni klub 40 millió alatt nem hajlandó tárgyalni.

Fabregas a Barcelonánál nevelkedett, és együtt szerepelt a korosztályos együttesben Lionel Messivel és Gerard Piquével. 2003-ban, mindössze 16 évesen igazolt az Arsenalhoz, a katalán csapat pedig mindössze 500 ezer fontnyi kompenzációt kapott érte. A középpályás hamar beverekedte magát a londoni együttes kezdőcsapatába, és másfél éve csapatkapitánynak tette meg Wenger. A sikerek ugyanakkor elmaradtak: Fabregas egy trófeát nyert az Arsenallal, míg távozása óta a Barcelona kilencet, a BL-t kétszer. Ez lehet az egyik fő oka távozásának, nem pedig a pénz, hiszen a Times úgy tudja, a Real Madrid és a Manchester City érdeklődését korábban visszautasította.

A spanyol középpályás szerződése 2014-ig érvényes, de néhány napja még azt mondta, hogy a világbajnokság előtt tisztázni akarja jövőjét.

Közben a Barcelona közel áll egy másik Eb-győztes spanyol játékos megszerzéséhez: a Valencia csatáráért, David Villáért 42 millió eurót fizetne a klub.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×