eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Két újonc a német világbajnoki keretben

A Bajnokok Ligája-döntőben érdekelt Bayern München veterán kapusa, Jörg Butt is meghívót kapott Joachim Löw szövetségi kapitánytól a június 11-én kezdődő dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő német válogatott bő keretébe. A 27 fős keretben 11 olyan játékos található, aki részt vett a 2008-as Eb-n.

A 35 éves hálóőr azért került be a 27 fős csapatba, mert René Adler, a Bayer Leverkusen portása bordasérülése és műtétje miatt nem lehet ott a vb-n.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Löw bejelentette, hogy két újonc, Holger Badstuber, a szintén a bajoroknál futballozó védő, valamint Dennis Aogo, a Hamburger SV hátvédje is tagja lesz a keretnek, ugyanakkor nem számít Thomas Hitzlspergerre, az olasz Lazio középpályására.

"A játékosok kiválasztása egy hosszú évek óta tartó elemzés eredménye - mondta az 50 éves szakvezető. - Ezekben a futballistákban a teljes szakmai stáb száz százalékig megbízik."

A keret szűkítésére június 1-én kerül sor. A németek május 29-én, Budapesten lépnek pályára barátságos találkozón a magyar válogatott vendégeként, majd négy nappal később a bosnyákok elleni hazai összecsapással zárják a vb-felkészülést.

Az együttesben egyetlen légiós található, Michael Ballack, az angol Chelsea középpályása.

A német válogatott bő kerete:
kapusok:
Jörg Butt (Bayern München), Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder Bremen)
hátvédek:
Dennis Aogo (Hamburg), Holger Badstuber (Bayern München), Andreas Beck (1899 Hoffenheim), Jerome Boateng (Hamburg), Arne Friedrich (Hertha), Marcell Jansen (Hamburg), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Werder Bremen), Serdar Tasci (Stuttgart), Heiko Westermann (Schalke 04)
középpályások:
Michael Ballack (Chelsea), Sami Khedira (Stuttgart), Toni Kroos (Leverkusen), Marko Marin (Werder Bremen), Mesut Özil (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christian Träsch (Stuttgart), Piotr Trochowski (Hamburg)
csatárok:
Cacau (Stuttgart), Mario Gomez (Bayern München), Stefan Kiessling (Leverkusen), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (1. FC Köln)

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×