eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A kupadöntőben vigasztalódhat a Roma

A bajnoksághoz hasonlóan az Olasz Kupa döntője is az Internazionale és a Roma között dől el.

A két csapat már-már unalomig ismételve harcol egymással ebben a sorozatban, ugyanis az Olasz Kupa elmúlt hat kiírásából a szerda esti lesz az ötödik finálé kettejük között. Ebben a periódusban az egyedüli kivétel a tavalyi döntő jelenti, akkor a Lazio 11-esekkel győzte le a Sampdoriát.

Az először 1922-ben kiírt, s 1958 óta minden évben megrendezett sorozatot a Serie A-ban listavezető Inter ötször nyerte meg, míg a bajnokságban második fővárosiak kilencszer. Utóbbiak sikerükkel egyedüliként vezethetik az örökranglistát, amelyen jelenleg a Juventus együttesével állnak az élen. Az elmúlt évek Inter-Roma döntőiben a mérleg döntetlen: 2005-ben és 2006-ban az Inter, a következő két évben pedig a Roma diadalmaskodott.

A Farkasoknak extra motivációt jelenthet a jubileumi, 10. végső siker mellett, hogy egyrészt hazai pályán játszhatnak - a római Olimpiai Stadionban rendezik az összecsapást -, másrészt fűti őket a bizonyítási vágy, hogy megmutassák, a Roma Olaszország legjobb csapata - hiába végez vélhetően nagy riválisa mögött második helyen a tabellán. A fővárosiak roppant gyengén kezdték a bajnokságot, 10 forduló alatt mindössze 11 pontot gyűjtöttek, majd 24 veretlenül megvívott bajnoki találkozóval listavezetővé léptek elő, de a Sampdoriától elszenvedett vereséggel az Inter visszavette tőlük ezt a pozíciót, amelyet a papírforma szerint már nem enged át, mivel a Chievo és a Siena legyőzése nem okozhat gondot José Mourinho gárdájának.

A motivációval a kék-feketéknek sem lesz gondjuk, ugyanis arra a páratlan bravúrra készülnek, amely korábban csak a Manchester Unitednek 1999-ben és a Barcelonának tavaly sikerült, jelesül hogy a Bajnokok Ligája mellett a hazai bajnokságban és kupasorozatban is győzzenek, azaz triplázzanak. A scudetto megszerzése igen valószínűnek tűnik, de a római Olasz Kupa-döntőben, illetve a Bayern München elleni BL-fináléban vérre menő küzdelemre számíthat a gárda két nagyszerű formában lévő riválissal szemben. A szerda esti meccset Lúcio és Wesley Sneijder sérülés miatt kihagyja.

A Serie A-ban Milánóban döntetlent játszott egymással a két csapat, míg Rómában a hazaiak diadalmaskodtak 2-1-re.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×