eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kikapott a Videoton, nyert a Debrecen - élen a Loki

A Videoton hazai környezetben 1-0 vereséget szenvedett az MTK-tól a labdarúgó NB I 26. fordulójának nyitómérkőzésén. Mezey György együttese ezt megelőzően legutóbb a 6. játéknapon a ZTE-től kapott ki, így a bajnokságban 249 napja volt veretlen. A Debrecen 3-0-ra verte a Vasast, s ezzel átvette a vezetést, egypontos előnnyel.

Az MTK letámadásával alaposan meglepte a Videotont. Az első félidő nagy részében az történt, amit a kulturáltan futballozó fővárosiak akartak. A 29. percben vezetést is szereztek a kék-fehérek, egy szabadrúgás után Szatmári használta ki Sebők kapus hatalmas hibáját. A listavezető árnyéka volt korábbi önmagának, de még így is egyenlíthetett volna, azonban Alves ordító helyzetben nem találta el a kaput.

Fordulás után a behúzódó MTK okosan őrizte előnyét, a Vidi csak kapufáig jutott. Mezey György csapata az utolsó 20 percben már négy csatárral támadott, de képtelen volt betalálni. A Videoton vereségével lépéshátrányba kerülhet a Debrecennel szemben, amennyiben a hajdúságiak nyernek a Vasas ellen.

Debrecenben bajnokesélyeshez méltóan kezdte a találkozót a hazai együttes. A kiválóan játszó Yannick két alkalommal villant és megnyugtató előnyt szerzett csapatának. Nem sokkal később a fegyelmezetlen Ramos szabálytalanságát követően emberhátrányba került a piros-fehér együttes.

Az emberfölényben játszó Vasas nem tudott komoly nyomást gyakorolni a Debrecenre, amely a második játékrészben főleg arra törekedett, hogy megtartsa előnyét. Sikerével a címvédő a tabella élére állt és így várja a pénteki rangadót a második Videoton ellen.

Videoton FC-MTK Budapest 0-1 (0-1)
Székesfehérvár, 3600 néző, v.: Fábián
Gólszerző: Szatmári L. (29.)

Debrecen-Vasas 3-0 (2-0)
Debrecen, 4000 néző, v.: Szilasi
Gólszerzők: Yannick (5., 17.), Czvitkovics (92.)
Kiállítva: Ramos (24.)

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×