eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Csodaautók a Hungaroringen - képekkel

A hétvégén a Hungaroringen kezdődött meg a gyorsasági országos bajnokság. A nemzetközi mezőnyben túraautók, együlésesek és egyforma Suzukik mérték össze tudásukat.

A kistúraautók szombati versenyén a szlovák Molnár Matus indult az élről. Gáspár Csaba a rajtnál megelőzte, de a szlovák versenyző még az első körben visszavette a vezetést, és megnyerte a versenyt Gáspár Csaba előtt, aki így Alfa Romeo 156 S2000-ével megnyerte a magyar bajnoki futamot. A harmadik a szlovák Marek Durovkin lett.

Vasárnap a kistúraautók második versenyén ismét Molnár Matus győzött, ezúttal Marek Durovkin és Gáspár Csaba előtt.

A nagytúraautók szombati versenyét a szlovák Filip Sladecka nyerte egy Audi A4 DTM volánjánál. A második a szintén szlovák Miroslav Konopka, a harmadik egy Ferrari 430-al a lengyel Max Stanco lett. A legjobb magyar, Bódis Kálmán (Porsche 911 GT3), a tizedik helyen végzett, megszerezve ezzel a magyar bajnoki futamgyőzelmet.

Vasárnap ismét a Sladecka, Stanco, Konopka hármas dominált, a legjobb magyar ezúttal is Bódis Kálmán volt, aki a tizenkettedik helyen végzett.

A formaautók versenyében a magyar színekben versenyző izraeli Chanoch Nissany végzett az élen, a második Tukora István, a harmadik Eszenyi László lett. Ebben a géposztályban indult világbajnok motorosunk öccse, Talmácsi Gergő is, aki a hatodik helyen ért célba. Vasárnap Tukora István győzött, Chanoch Nissany és Eszenyi László előtt.

A Suzuki Kupában a 25 perc plusz egy körös versenyen szombaton ifj. Ficza indult az élről, ám a rajtnál többen megelőzték, végül Bárkovics Zoltán győzött, csapattársa, Bittmann Attila előtt. A harmadik helyre Makai György futott be. A versenyen két VIP autó is indult: a jégkorongozó Horváth András 13-dik lett, a szépségkirálynő Budai Zsuzsa azonban a szalagkorlátnak ütközött és kiállni kényszerült.

Vasárnap Bittmann Attila nyert, ifj. Ficza Ferenc és Makai György előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×