eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fülöp Márton: mindenki egy ilyen lehetőségről álmodik

Csak az első negyedórában izgult egy kicsit, azt követően már jól érezte magát a pályán Fülöp Márton, akit hét közben az utolsó három bajnoki fordulóra szerzett meg a Sunderlandtől a Bajnokok Ligájáért küzdő Manchester City.

A válogatott hálóőr jól védett szombaton az Aston Villa elleni 3-1-re megnyert találkozón, s a kezdeti bizonytalanságát is inkább a hosszú kihagyással, mint a megilletődöttséggel magyarázta.

"Sajnos három hónapja nem védtem, ezért kellett negyedóra míg ráéreztem a meccsre - nyilatkozta az MTI-nek a 27. születésnapját hétfőn ünneplő játékos. - Egyébként nagyon jól éreztem magam a kapuban, a társak rengeteget segítettek, megkönnyítették a dolgomat. A meccs után is nagyon pozitív volt a teljesítményem fogadtatása."

Fülöp elmondta, nem tudja, miként jutott el hozzá a manchesteri együttes, de amikor hívták, nem gondolkodott sokat:

"Mindenki egy ilyen lehetőségről álmodik, én is, ezért örömmel vállaltam el a feladatot, s azon vagyok, hogy az itt töltött idő alatt megháláljam a bizalmat, és segítsek a csapatnak a céljai elérésében."

A Manchester Cityről Fülöp csak jókat tudott mondani, az együttest körülvevő viszonyokról, és a játékosokról egyaránt.

"A Sunderland is egy profi csapat, s őszintén szólva nem is hittem volna, hogy bárhol jobb körülményeket találok, de a City rám cáfolt, abszolút látszik, hogy ennek a csapatnak nagyon komoly céljai vannak - beszélt az új környezetről a kapus. - Az öltözőben is meglepetés ért, mert ugyan rengeteg itt a sztár, ennek ellenére nagyon családias, barátságos a hangulat."

A magyar futballista a jövőjével kapcsolatban nem tudott konkrétumokat mondani, s hangsúlyozta, hogy most csak a következő két meccs foglalkoztatja:

"Semmi másra nem figyelek, csak a következő két találkozóra, hogy mit hoz a jövő, majd kiderül."

A Manchester City előbb Fülöp korábbi klubjával, a Tottenhammel, majd a West Hammel játszik. A BL-indulást jelentő negyedik hely szempontjából a Tottenham elleni összecsapás lesz a sorsdöntő, mivel a Spurs jelenleg egy ponttal előzi meg az ötödik Manchester Cityt.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.

Moszkva: a Steadfast Defender a hidegháborús gondolkodásmódhoz való végleges visszatérés

Moszkva szerint a hadgyakorlat annak bizonyítéka, hogy a NATO egy Oroszországgal szembeni esetleges fegyveres konfliktusra készül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 19:40
2024. május 4. 18:00
×
×
×
×