eur:
389.54
usd:
363.1
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Németlecke vár a címvédőre

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának keddi programjában az izgalmasabb 90 percet a címvédő Barcelona és a házigazda Stuttgart összecsapása ígéri.

A katalán sztáregyüttes a párharc esélyese, ám hazai pályán a német alakulat is okozhat meglepetést. A Stuttgart formája hétről hétre tovább javul, karácsony előtt a 15. helyen szerénykedett a csapat, aztán úgy lépett előre mostanra a Bundesliga 9. helyére, hogy utóbbi nyolc bajnoki meccséből hetet megnyert. A legutolsót, szombaton 5-1-re Kölnben, Cacau négy góljával, vagyis az egyik legjobb formában levő német csapatról van szó.

A címvédő Barcelona is remek formában van: bár elveszítette veretlenségét a bajnokságban, a hétvégén igen meggyőző teljesítménnyel 4-0-ra verte el a Racing Santandert.

"Minden energiánkat mozgósítanunk kell, és akkor meglepetést okozhatunk" - mondta óvatos derűlátással Cacau, a házigazdák brazil-német gólfelelőse.

A Barcelona kölcsönjátékosaként szerepel Stuttgartban a fehérorosz Alekszandr Hleb, aki szerint a német együttesnek mindössze 10 százalék esélye van a címvédő ellen.

A Barcelona, érzékelve a németek elszántságát, maga sem számol könnyedén begyűjthető három ponttal: "A Stuttgart egyre jobban játszik, roppant veszélyes csapat. Nagyon kell összpontosítanunk, ha el akarjuk kerülni, hogy zűrt okozzon" - fogalmazott a társak nevében is a bajnokegyüttes kapitánya, Carles Puyol.

A hazaiaknál Boka sérülés miatt nem játszhat, míg a Barcelonánál hosszabb a hiányzók listája: Eric Abidal és Seydou Keita biztosan kihagyja a keddi meccset, Zlatan Ibrahimovic szereplése kérdéses, de Dani Alves és Xavi várhatóan visszatérhet.

A kedd másik mérkőzésén a görög Olympiakosz Pireusz fogadja a francia Bordeaux-t, s bár erősebbnek tetszik a vendégegyüttes, a párharc nyitányán a hazai pálya akár győzelmet is eredményezhet az athéni csapat számára.

"A Karaiszkakisz Stadion forró légköre sokat segíthet - mondta az Olimpiakosz marokkói légiósa, a sérüléssel bajlódó Zsouad Zairi. - Szurkolótáborunk fanatikus, és a szó szoros értelmében a 12. játékosa a csapatnak."

Mindkét mérkőzés kedden este 20:45-kor kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×