eur:
394.06
usd:
368.76
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A Videoton leszakíthatja üldözőjét

A hétvégén rendezik a labdarúgó NB1 15., utolsó őszi fordulójának hátralévő mérkőzéseit, illetve egy elhalasztott találkozót, amelyen a Debrecen a Honvéd otthonába látogat.

A Debrecen együtteséből szokás szerint sok játékos hiányzik majd: a Honvéd ellen nem játszhat Bodnár László, Feczesin Róbert, Laczkó Zsolt, Mirszad Mijadinoszki, Luis Ramos és Szélesi Zoltán sem, mivel augusztus 8-án, azaz a meccs eredeti időpontjában még nem volt a Loki labdarúgója. További öt játékos sérülés miatt nem állhat Herczeg András klubmenedzser rendelkezésére. A hiányzók ellenére a címvédő számára létfontosságú a három pont megszerzése, hiszen a csapat a Kecskemét keddi legyőzésével még csak egy lépést tett a listavezető Videoton felé a tabellán.

A forduló rangadóján a Videoton a Győrt látja vendégül. A listavezető fehérvári együttes már biztos őszi elsőként fogadja a tabellán harmadik győrieket. A székesfehérvári csapat eddig 83 mérkőzést játszott a Győrrel: ezeken a Videoton 27-szer győzött, 23 döntetlent ért el és 33 alkalommal kapott ki. Ha a Videóton újra győz, és az Újpest elbukik Angyalföldön, tovább növelheti előnyét.

A budapesti csapatok derbijén az Újpest a Vasashoz látogat. A lila-fehéreknek nagy szükségük van a három pontra, mert egy esetleges pontvesztéssel tovább nőhet hátrányuk a Videoton mögött. A találkozón kérdéses Rajczi Péter szereplése kérdéses, mert a volt válogatott csatárnak a székesfehérváriak elleni rangadón megsérült a térde, a regeneráció ütemétől függ, hogy játszhat-e a Vasas elleni bajnokin.

Az utóbbi játéknapokon rendre sikeres Zalaegerszeg Nyíregyházára utazik. Csank János együttese a hosszú utazás ellenére is győzelemre számíthat a sereghajtó nyírségi együttes otthonában, ha ez valóban megtörténik, a Spartacus nehéz tavasz elé néz.

Az MTK a Diósgyőrt fogadja. A találkozó tétje, hogy a fővárosi kék-fehérek a középmezőny élére kerülnek, vagy a diósgyőriek elmozdulnak az utolsó előtti kieső helyről.

Pakson két olyan együttes csap össze, amely szintén a kiesés elől menekül: a paksiak hazai pályán bárkire veszélyesek, bizonyítja ezt az Újpest elleni sikerük, így nem az utóbb időben szeszélyes formát mutató Haladás számít a meccs esélyesének.

Vasárnap a szezont jól kezdő Pápa Kaposvárra utazik, a két középcsapat találkozóján döntetlenre lehet számítani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×