eur:
387.28
usd:
357.13
bux:
68051.96
2024. május 23. csütörtök Dezső

Egervári: "Felejthetetlen élmény marad, ha sikerül megnyerni a bronzot"

Valószínűleg a legerősebb összeállításban lép pályára a magyar válogatott az egyiptomi U20-as labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén - mondta az InfoRádiónak a csapat szövetségi edzője. Egervári Sándor szerint sokat számít, hogy a Ghána ellen 3-2-re elveszített elődöntő második félidejében már jól teljesítményt nyújtott az együttes.

A Ghána elleni elődöntő első félidejében sok pontatlansággal, a korai góltól pszichésen is túlterhelve játszott a magyar csapat, a szünetben azonban sikerült lelket önteni az egyébként rendkívül fáradt játékosokba, így a második játékrészben már jó teljesítményt nyújtottak - mondta az InfoRádiónak az U20-as labdarúgó-válogatott szövetségi edzője.

Az öltözőben egy-két játékos elsírta magát a 3-2-es ghánai győzelemmel zárult mérkőzés után, mindannyian nagyon szerettek volna bejutni a döntőbe - mondta Egervári Sándor, aki szerint egy világbajnokságon a bronzéremért játszani is felemelő érzés bármelyik futballkultúra számára.

"Próbálom a hitet táplálni bennük: már maga a mérkőzés is örömet kell, hogy okozzon nekik, hiszen előrelépés a magyar labdarúgás számára. Ha pedig sikerül megszerezni a bronzot, az felejthetetlen élmény lesz még nagypapa korukban is" - magyarázta a szakvezető, aki arra számít, hogy nagyon kemény lesz a bronzmérkőzés a Costa Rica-i válogatott ellen. Megjegyezte: az ilyen meccseken a pillanatnyi koncentráltság, a frissesség vagy a szerencse szokott dönteni.

A szövetségi edző bízik abban, hogy a sárga, illetve piros lap miatt az elődöntőt kihagyó Koman Vladimir és Szekeres Adrián mellett a vírusos fertőzéssel küszködő Németh Krisztián is pályára léphet majd a pénteki mérkőzésen.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

A Hankook & Company vállalatcsoport növeli részesedését a világ második legnagyobb autó hő- és energiaszabályozási technológiákkal foglalkozó cégében, a Hanon Systemsben. Az akvizíció, várhatóan még az idei év végéig befejeződik. A lépéstől a Hankook azt várja, hogy a cégcsoport a 30 legnagyobb koreai vállalat közé kerüljön - derült ki a vállalat közleményéből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×