eur:
399.18
usd:
363.86
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Mi a tizenegyesölő Gulácsi titka? A kapus elárulta!

Három büntetőt is hárított a csehek elleni tizenegyes-párbajban Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon, a magyar együttes elsősorban ennek köszönhetően jutott be a legjobb nyolc közé. A Liverpool kapusa az InfoRádiónak azt mondta, sikerült elbizonytalanítani a cseh játékosat, így tudott három lövést is kivédeni. A magyar játékos hozzátette, az olaszok ellen is szoros meccsre számít.

Számított arra, hogy ennyire hatékony lesz a tizenegyes-párbaj során?

Nehéz bármit is remélni, de bíztam benne, hogy sikerül egy vagy két lövést kifognom, és tudtam, ha én hárítok, akkor a többiek értékesítik a büntetőket. Szerencsére hármat sikerült kivédenem. De ez csak a meccs vége volt, azt se felejtsük el, hogy előtte mennyit melóztunk. Úgy érzem, rászolgáltunk erre a sikerre. Kemény meccs volt, a csehek erősek, az utóbbi években rendre ott vannak az élmezőnyben, így nagy dolog, hogy legyőztük őket, és ennek önbizalmat kell adnia a folytatáshoz.



Gondolt arra, hogy Németh Krisztián kihagyta a tizenegyesét, így a harmadik védéssel éppen volt liverpooli társát mentette meg?

Abban a pillanatban ezen nem gondolkodik az ember. Egy csapat vagyunk, ha az egyiknek nem sikerül valami, akkor a másik megpróbál segíteni, kedden ez megtörtént, de korábban az fordult elő, hogy Krisztián tudott elöl javítani, ha én hibáztam.

Van valamilyen specialitása, amivel felkészül a tizenegyesekre?

Az egyik legfontosabb elbizonytalanítani az ellenfelet, azt a hatást kelteni, hogy az ember tele van önbizalommal. A csehek ellen ez működött, de a szerencsén is sok múlik.

Mire számít az olaszok elleni pénteki negyeddöntőben?

Hasonlóan szoros meccset várok, és remélem, hasonló eredménnyel is zárul majd.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×