eur:
393.92
usd:
368.24
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Henin visszatér!

Hivatalosan is bejelentette visszatérését kedden Justine Henin, a világelsőként tavaly visszavonult belga teniszező.

"Ismét érzem magamban elszántságot, feltöltődtem, fizikailag rendben vagyok, és nagyon hiányzik a játék. Hatalmas döntést hoztam meg, és nagyon boldog vagyok, hogy januártól újra ott leszek a WTA-tornákon" - közölte a 27 éves sztár, aki idén csak két bemutató versenyen indul Charleroi-ban és Dubajban.

Az eddig mintegy 20 millió dollárt összeütögető Henint a közelmúltban látták edzeni, rendelt 14 ütőt is, és lemondott egy szerepet a következő színházi évadra. A hazájában nemzeti hősként ünnepelt játékos legutóbb már nem kategorikus "nemmel", hanem "jöjjön vissza, és kérdezzen később" válasszal terelte el az egyik újságírót.

A mindössze 166 centis teniszező visszatérését az is erősíti, hogy két honfitársa közül Yanina Wickmayer elődöntős, Kim Clijsters pedig tornagyőztes volt nemrég a US Openen. Ráadásul utóbbi hosszú kihagyás és szülés után nyerte vissza ragyogó formáját.

Henin 2003 és 2007 között hét Grand Slam-trófeát gyűjtött, Athénban olimpiai bajnok lett, és 117 héten át vezette a világranglistát. Tavaly májusi visszavonulása óta öten is ültek már a WTA-trónon: az orosz Marija Sarapova és Dinara Szafina, a szerb Ana Ivanovic és Jelena Jankovic, valamint az amerikai Serena Williams.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×