eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

A milánói rangadó a Serie A hétvégi slágere

A hétvégi, 2. fordulóban azonnal tiszta képet kaphatnak a szurkolók az olasz labdarúgó-bajnokság jelenlegi erőviszonyairól, hiszen két kiemelt rangadót játszanak: a milánói derbi mellett a Juventus az AS Roma vendége lesz.

Az olaszok által Milánó egyik jelképe után Derby della Madonninának (a kis szűzanya rangadója) nevezett összecsapásra szombat este, az amúgy közösen használt Giuseppe Meazza Stadionban kerül sor, ahol ezúttal az AC Milan a pályaválasztó, s a bajnoki címvédő Internazionale a "vendég".

A két csapat közös múltja száz esztendeje íródik (a Milan 1899-ben alakult, az Inter 1908-ban jött létre): az első mérkőzést 1909. január 10-én játszották, ezt 3-2-re nyerte a Milan. Összesen eddig 271-szer találkozott a két együttes, 106 Milan-siker mellett 93-szor nyert az Inter és 72 alkalommal született döntetlen. A gólarány 433-400 a piros-feketék javára.

Az esélyeket a bajnokság ezen szakaszában igen nehéz megítélni, mindenesetre a címvédő Inter nagy meglepetésre hazai pályán nem bírt az újonc Barival, így kissé beragadt a rajtnál, míg a nyáron Kaká távozásával meggyengült Milan Sienában győzött.

José Mourinho a Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Sztankovics, Thiago Motta - Balotelli, Milito, Eto'o tizenegyet küldi pályára, legalábbis, ha az argentin csapatkapitány felépül. Muntari nem játszik, Mourinho ugyanis úgy látja, a muzulmán vallású ghánai erőnléte gyenge a ramadan miatti böjtölés következtében. Wesley Sneijder érkezése miatt nagyon lelkes a portugál, de nem valószínű, hogy a hollandot benevezi a rangadóra.

Leonardónak, a Milan edzőjének akadt egy tanácsadója: Silvio Berlusconi, a főtulajdonos úgy látja, sikeres lehetne támadóként a Pato, Ronaldinho, Seedorf hármas. Leonardo eredetileg a hollandot nem tervezte a kezdő csapatba, inkább Seedorf honfitársának, Klaas-Jan Huntelaarnak adná meg a debütálás lehetőségét. A kulcsfigura Ronaldinho lehet, aki remekelt az első bajnokin, s aki tavaly ősszel éppen az Inter ellen szerezte meg első gólját a Serie A-ban.

Vasárnap késő délután Rómára figyelnek az olasz futball szerelmesei, hiszen a fővárosban az Inter másik két kihívója csap össze. S bár a Juventus a Chievo legyőzésével, míg az AS Roma egy genovai vereséggel rajtolt, a Farkasok Európa Liga-selejtezőben nyújtott játéka mégis arra enged következtetni, hogy jó formában vannak, így parázs meccsre lehet számítani.

A találkozó kimenetelét jelentősen befolyásolhatja, hogy az idényt bombaformában kezdő Francesco Tottit miként tudják semlegesíteni a Zebrák. A hazaiak csapatkapitánya ebben az idényben mind az öt meccsen betalált, s összesen 11-szer volt eredményes.

Serie A, 2. forduló:
Szombat:
Bari-Bologna 18 ó
AC Milan-Internazionale 20:45

Vasárnap:
AS Roma-Juventus 18 ó
Atalanta-Genoa 20:45
Cagliari-Siena 20:45
Chievo-SS Lazio 20:45
Fiorentina-Palermo 20:45

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 11. 06:15
×
×
×
×