eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kiket hoz a Loki Magyarországra?

A Bajnokok Ligája sorsolásán Lionel Messi a Liverpool, az Olympique Lyon és a Fiorentina mellé húzta a magyar bajnokot. Az ellenfelek játékoskeretéből akár a Reina - Johnson, Carragher, Cris, Grosso - Mascherano, Gerrard, Toulalan - L. Lopez, F. Torres, Gilardino tizenegy is összeállítható, s akkor még nem említette az ember Kuytöt, Mutut, Boumsongot, Govou-t, Montolivót, Gamberinit, s a kapus Freyt.

A csapatok közül Rafa Benítez Liverpoolja a legerősebb, s a legtekintélyesebb. Amióta a spanyol edző átvette a Vörösöket, a Pool csak egyszer, 2006 tavaszán nem jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában! 2005-ben, a felejthetetlen isztambuli döntőben nyert is, 2007-ben kikapott a Milantól.

A játékosok közül Steven Gerrard és Fernando Torres a legnagyobb két sztár. Az angol játékost, a klub kapitányát méltán tartják a legsokoldalúbb világklasszisnak. A Vörösök saját nevelésű játékosa, az elmúlt két teljes szezonban egyaránt húsz gól fölé jutott. Bár a Liverpool az előző idényt "üres kézzel" zárta, Gerrard tudására, elismertségére és teljesítményére jellemző, hogy a sportújságíróktól megkapta az Év játékosa díjat.


Fernando Torres az első két idényében ötven gólt szerzett a Liverpoolban, Angliában 87 hivatalos mérkőzésen 52 gól a mérlege. Mindkét szezonja végén a profi játékosok beválasztották az Év csapatába a Premier League-ben. A legutóbbi FIFA-szavazás első öt helyezettje közül ő az egyetlen, aki nem a spanyol ligában játszik.



Kettejükön kívül is vannak még világklasszisok, világhírű játékosok a Poolban: Pepe Reina, Jamie Carragher, Javier Mascherano, Dirk Kuyt. A klubnak három magyar játékosa van, de a mostani idényben csak Gulácsi Péter tagja az első keretnek, Németh Krisztiánt és Simon Andrást Rafa Benítez elengedte külföldre.Az Olympique Lyon a kétezres évek első számú francia csapata, noha sorozatban nyert hét bajnoki aranyérme után a legutóbbi szezonban "csak" harmadikként zárt. Igaz, közben lezárult egy korszak, a múlt nagyjai, köztük a brazil Juninho Pernambucano, Mahamadou Diarra, Eric Abidal, Grégory Coupet, s nem utolsósorban a nyáron a Real Madridnak eladott Karim Benzema. Elképzelhető, hogy az olasz világbajnok, Fabio Grosso a napokban távozik a Juventushoz.

Így is maradnak, persze, nagyszerű játékosok, elsősorban a brazil Cris, a francia-kameruni Jean-Alain Boumsong, a svéd Kim Källström, a brazil Éderson, s a francia válogatott Jérémy Toulalan.

A legnagyobb csillag az Anderlecht elleni mérkőzéseken négy gólt is szerző, a Portótól igazolt Lisandro Lopez, akinek a képességeiről mindent elmond, hogy szerepelt a neve Diego Armando Maradona a brazilok elleni vb-selejtezőre összehívott argentin keretében, a csatárok közt, Messi, Tévez, Milito, Agüero és Lavezzi mellett.



Lisandro Lopez egyébként az FC Portótól érkezett a Lyonhoz, 24 millió euróért. Egyébként a Lyon összesen 72 millió eurót fizetett ki az átigazolási piacon, ezzel az ötödik legtöbbet költő klub volt Európában. Más kérdés, hogy 48 millióért pedig eladott játékosokat, köztük Benzemát.A Fiorentina múltja tele van magyar kapcsolódással, Csapkay Károly, Feldmann Gyula, Rádi Vilmos, Ging Ferenc, Molnár Ferenc, Senkey Imre, Czeizler Lajos és Hidegkuti Nándor is volt az edzője 1962-vel bezárólag. A jelen már Cesare Prandellié, aki 2005 óta dirigálja a Violákat.

A firenzeiek az olasz bajnokság negyedik helyezettjeként jutottak el a BL-be, a Sporting elleni selejtezőn jutottak fel a főtáblára. Keretük tele van válogatott játékossal, a két legnagyobb sztár a világbajnok Alberto Gilardino és a román válogatott Adrian Mutu.



Remek játékos a francia Sébastien Frey kapus, a dán Per Kröldrup, a perui Juan Manuel Vargas a Serie A egyik legjobb balhátvédje, valamint az olasz válogatottak közül Alessandro Gamberini és Riccardo Montolivo. Nagy tehetség Sztevan Jovetics, aki egyébként a montenegrói válogatottban a debreceni kapus, Vukasin Polekszics társa.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×