eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Chelsea, Tottenham: háromból három

Remekül kezdték a 2009-2010-es idényt a londoni élcsapatok. A Chelsea és a Tottenham háromból három, az Arsenal kettőből kettőt nyert meg eddig. A Manchester United visszatalált a győzelem ösvényére. A Man City még százszázalékos.

Az Arsenal továbbra is remekel. Arsene Wenger csapata az első fordulóban 6-1-re nyert az Everton otthonában, aztán nyert a BL-selejtezőben a Celtic otthonában is, majd most, a tulajdonképpeni hazai idénynyitón kiütötte a Portsmouth-t.

Az Ágyúsok Abou Diaby (2), William Gallas és Aaron Ramsey góljával 4-1-re nyertek, az ellenfél legjobbja a visszatérő válogatott kapus, a 75. percben sérülése miatt lecserélt David James volt. Az Arsenal számára az igazi teszt a következő fordulóban jön majd el: a Manchester United lesz az ellenfél az Old Traffordon. Nagy kérdés, játszhat-e majd azon Cesc Fabregas, aki megsérült a Pompey ellen.

A Man United a hét közben nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott az újonc Burnleytől. A Wigan Athletic ellen sikerült kiköszörülni a csorbát: idegenben 5-0-ra nyert Sir Alex csapata.

Az első három gólból kettőt Wayne Rooney, egyet Dimitar Berbatov szerzett. Rooneynak ezek voltak a 100. és a 101. gólja a Manchester United színeiben. A hajrára beállt Michael Owen is, aki ugyancsak gólt lőtt: tétmérkőzésen ez volt az első találata új klubjában. Az ötödik gólt Nani lőtte.

A város másik csapata, a Man City egyelőre nem tud hibázni: kis lépesekkel lépeget előre. Második mérkőzésén a második győzelmét szerezte, Emmanuel Adebayor mind a két meccsen szerzett gólt. Mark Hughes legénysége egyébként a hétközben sem kapott gólt és nyert: presztízsgyőzelmet aratott a Joan Gamper-kupán, Barcelonában a BL címvédője ellen.

Angliában Halmosi Péter csapata, a Hull City - a magyar válogatott játékos nélkül - megszerezte első győzelmét (sőt első pontját) a bajnoki idényben. A francia Kamel Ghilas lőtte a győztes gólt a Bolton elleni találkozón. Fülöp Márton nem védett olyan jól, mint az első fordulóban (mint emlékezetes, egy hete az egyik tévécsatorna a forduló válogatottjába is jelölte), de újra győztes csapatban szerepelt. A Sunderland Kenwyne Jones két góljával 2-1-re nyert a Blackburn ellen. Steve Bruce menedzseri pályafutása eddig jól alakul a Fekete Macskáknál, még ha a hét közben ki is kapott a Chelsea-től.

Továbbra is hibátlan a Tottenham és a Chelsea: mindkét csapat háromból hármat nyert. Mindkét londoni együttes városi rangadót nyert meg. A Spurs, Carlton Cole találata után, 0-1-ről fordított Jermain Defoe és Aaron Lennon góljával az Upton Parkban.

A Chelsea, földrajzi szempontból legközelebbi riválisa, a Fulham ellen nyert, Didier Drogba és Nicolas Anelka is rúgatott egy gólt a másikkal. Gera Zoltán 66 percet játszott a Fulhamben.

Premier League, 3. forduló:
Arsenal-Portsmouth 4-1
Birmingham-Stoke City 0-0
Hull City-Bolton 1-0
Man City-Wolverhampton 1-0
Sunderland-Blackburn 2-1
Wigan-Man United 0-5
West Ham United-Tottenham 1-2
Burnley-Everton 1-0
Fulham-Chelsea 0-2
A Liverpool-Aston Villa mérkőzést hétfőn rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×