eur:
389.39
usd:
362.65
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vajda nem jutott döntőbe 500 méteren

Minden számban lesz magyar hajó a szombati, 1000 m-es döntők során a kanadai Dartmouth-ban zajló kajak-kenu világbajnokságon, miután a középfutamokból mind a hét érdekelt magyar egység kvalifikálta magát. 500 méteren Vajda Attila és a kajakozó Molnár Péter nem került a fináléba.

Az egyformán címvédésre törő Kovács Katalin (K-1) és Vajda Attila (C-1), valamint a Benedek Dalma, Medveczky Erika duó (K-2) futamgyőzelemmel, a Kökény Roland, Gönczy Gábor duó (K-2) egy második, a Sík Márton, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor, Boros Gergely összeállítású kajaknégyes, a Korisánszky Péter, Széles Gábor, Varga Dávid és Sarudi Pál alkotta kenus kvartett, illetve Kucsera Gábor (K-1) pedig egy harmadik hellyel lépett tovább.

A Sáfrán-testvérek, Mátyás és Mihály kenupárosa már a csütörtöki előfutamból kiharcolta a legjobb kilenc közé jutást.

Később rendezték az 500 méteres táv középfutamait. Kenu egyesben Vajda Attila csak negyedik lett középfutamában, így nem jutott be a vasárnapi döntőbe. A szegedi versenyző a B döntőben, azaz a 10-18. helyért lesz érdekelt. A vb-újonc Molnár Péter (K-1) is, ő ötödik helye után csak a C fináléban folytathatja.

A többi 500-as egység kvalifikálta magát a döntőbe: Kovács Katalin (K-1) és a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakos duó egy első, a vb-újonc Széles Gábor, Varga Dávid kenupáros pedig egy második hellyel lapátolta be magát a döntőbe.

A Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó és a Kozák vezette női kajaknégyes már a csütörtöki előfutamból bejutott a legjobb kilenc közé. A kvartett számára szombaton rendezik az éremcsatát, a többi számban vasárnap lesz a finálé.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×