eur:
389.61
usd:
361.99
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kikapott Kijevben a kosárlabda-válogatott

A magyar férfi kosárlabda-válogatott 77-69-re kikapott az ukránoktól európai osztályozó mérkőzésen Kijevben. Mészáros Lajos szövetségi kapitány csapata két győzelemmel és két vereséggel áll.

A magyar válogatott jól kezdte a mérkőzést, ám a tabella utolsó helyén álló ukránok tartani tudták a lépést, így a két gárda fej fej mellett haladva szerezte a kosarakat az első negyedben, amely végül egypontos magyar előnnyel zárult. A folytatásban aztán új erőre kapott a vendégcsapat és miközben a hazaiak mindössze nyolc pontot dobtak a második szakaszban, a magyar együttes ennek több mint a dupláját érte el.

A nagyszünetet követően akadozni kezdett Mészáros Lajos tanítványainak játéka, a vendéglátók pedig ezt kihasználva öt perc alatt csaknem ledolgozták hátrányukat (43-46). Az utolsó negyedet egypontos magyar előnnyel kezdték meg a csapatok, de alig három perc után átvették a vezetést az ukránok (57-56). A sorozatban elhibázott hárompontos dobások megbosszulták magukat, a házigazdák növelték előnyüket és végül a győzelmet is megszerezték.

A magyar együttes két-két győzelemmel és vereséggel áll. Hétfőn a csehekkel, csütörtökön az észtekkel találkozik a válogatott.

A magyar válogatott a tavaly szeptemberben lezárult Európa-bajnoki selejtezősorozatban az A csoport utolsó helyén végzett, ezért kényszerül arra, hogy az ukránokkal, a csehekkel és az észtekkel oda-visszavágó alapon osztályozót játsszon az A divízióban maradásért. A kvartett győztese és másodikja bennmarad, míg a harmadik és negyedik kiesik a B osztályba.

A másik mérkőzésen: Csehország-Észtország 80-54.

Az állás: 1. Csehország 7 pont, 2. Magyarország 6 (300-279), 3. Ukrajna 6 (279-295), 4. Észtország 5

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×