eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Beckhamre hajt a Manchester City, Ferguson kiosztotta a városi riválist - hírek és pletykák

Közel a megállapodás az Inter és Samuel Eto'o között, így rövid időn belül megvalósulhat a csatárcsere az olasz klub és a Barcelona között. A Milan kénytelen lemondani Luis Fabiano megszerzéséről, így továbbra is csatárt keres. A Chelsea-nél bizakodóak John Terry jövőjét illetően, míg a Manchester United menedzsere a városi riválist, az eddig 80 milliót költő Manchester Cityt bírálta. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.

Hamarosan lezárulhat a nyár egyik legmeglepőbb biznisze a nemzetközi labdarúgásban, a Samuel Eto'o-Zlatan Ibrahimovic csere a Barcelona és az Inter között. Az olasz La Gazzetta dello Sport szerint a kameruni támadó 11 millió eurós éves fizetést kér, míg a milánói klub 10 milliót hajlandó fizetni. Korábban 3 millió volt a különbség a kért és a kínált összeg között, így látszik az előrelépés az egyeztetéseken.

Eto'o ügynöke és az Inter vezetői kedden is tárgyalóasztalhoz ülnek, Massimo Moratti klubelnök és a katalán lapok gyors megegyezést várnak, míg a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, a kameruni csatár is Milánóba érkezett, hogy akár már délután aláírja szerződését.

Ennek ellentmondanak a Sky Italia értesülései, ezek szerint a városi rivális Milan is lépéseket tett a labdarúgó megszerzésének érdekében.

Közben Josep Guardiola, a katalán klub edzője azzal indokolta a kameruni támadó eladását, hogy Eto'ónak sajátságos karaktere van, de a viselkedésével és a pályán mutatott teljesítményével nem volt gond.

Az Inter és a Barcelona múlt hét végén állapodott meg a csatárok cseréjéről. A BL-győztes katalán együttes 42 millió eurót fizet az olaszoknak, emellett a fehérorosz Alekszandr Hleb egy évet kölcsönben a kék-feketéknél tölt.

Luis Fabianót nem adja a Sevilla


A Milan továbbra is csatárt keres, de úgy tűnik, a klub lemondhat Luis Fabiano leigazolásáról. A Sevillában szereplő brazil támadó ügynöke, José Fuentes elmondta: a milánóiak 14 millió eurót ajánlottak, de ennél többet nem voltak hajlandóak, így már nincs esély az üzletre.

A kiszemeltek között van Mirko Vucsinics, a Roma játékosa, de ügynöke egyelőre cáfolta, hogy érkezett volna ajánlat a montenegrói támadóért. Olasz sajtóértesülések szerint a Milan a Chelsea támadóját, Nicolas Anelkát is megkereste, akiért cserébe Andrea Pirlót ajánlották fel.Az angol élklubok mindegyike külföldre utazott, hogy felkészüljön a következő idényre. A Chelsea az Egyesült Államokban, a Liverpool és a Manchester United a Távol-Keleten, az Arsenal pedig Ausztriában készül. Az Ágyúsok jövő hétfőn Szombathelyre ruccannak át, hogy a Haladással is megmérkőzzenek.

Új szerződéssel marasztalják Terryt


A túrák miatt kevesebb az átigazolási pletyka a nagy négyes háza táján, így továbbra is John Terry jövője az egyik legnagyobb érdeklődéssel figyelt ügy. A Chelsea csapatkapitányát a Manchester City csábítja, és bár a londoniak egy 30 millió fontos ajánlatot már visszautasítottak, most az arab tulajdonos kezében lévő egyesület 10 milliót hajlandó emelni.

Az angol védő egyértelműen még nem nyilatkozott jövőjéről, de Carlo Ancelotti menedzser szerint Terry maradni akar a Chelsea-nél, és egy héten belül lezárulhat az ügy. Roman Abramovics tulajdonos és Peter Kenyon ügyvezető is Kaliforniába utazott a csapat után, és a Daily Telegraph információi szerint szerződéshosszabbítást ajánlanak a csapatkapitánynak, noha jelenlegi kontraktusa 2012-ig érvényes. A lap szerint Terry kész aláírni az új szerződést, amelyben megemelnék jelenlegi heti 130 ezer fontos fizetését.

A Manchester City másik kiszemeltje védő poszton az Evertonban szereplő Joleon Lescott. Az angol válogatott játékos szívesen meghallgatná az ajánlatot, noha klubja már visszautasított egy 15 milliós transzfert.

Beckhamre hajt a City

Az eddig már közel 80 millió fontot költő és csatársztárokat (Tévez, Adebayor, Santa Cruz) igazoló manchesteri klub újabb meglepő húzásra készül: hazacsábítaná David Beckhamet. A Los Angeles Galaxy szurkolói a legutóbbi mérkőzésen kifütyülték az angol középpályást, amiért márciusban nem tért vissza a Milantól. A sztárt októberben, az amerikai bajnokság végén lehetne leszerződtetni, a City mellett a Tottenham is szívesen látná. Fabio Capello angol szövetségi kapitány is azt tanácsolta a sztárnak, hogy térjen vissza Európába, ha be akar kerülni a világbajnoki keretbe.

Beckham korábbi edzője, Sir Alex Ferguson közben éppen a városi riválist ostorozta. A Manchester United skót edzője szerint hiába költött el egy vagyont a City, kevés esélyük van, hogy már ebben a szezonban trófeát nyerjenek.

Ferguson nem tart a Citytől


"Nem úgy tekintek rájuk, mint a fő riválisokra, nekünk a Chelsea és a Liverpool a vetélytársunk" - mondta Ferguson, miután együttese 2-0-ra nyert a malajziai ligaválogatott ellen. (A találkozón ismét eredményes volt Michael Owen, a másik találatot pedig a fiatal Federico Macheda szerezte.)

A bajnoki címvédő United trénere a csapattól két év után távozott Carlos Tévez számára is tartogatott egy fricskát, ugyanis azt mondta: az argentin csatár nem ér 25 millió fontot, amennyit a City kiadott érte. A skót edző elismerte azt is, tavasszal puhatolóztak a Bayern Münchennél Franck Ribéry leigazolása ügyében, de a bajor klub határozott nemet mondott.

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger elismerte, rajta tartják a szemüket a Bordeaux csatárán, Marouane Chamakhon, de a marokkói támadó csak az egyik lehetséges kiszemelt. A francia tréner hozzátette, nem feltétlenül kell csatárt igazolniuk azután, hogy Emmanuel Adebayort 25 millió fontért eladták a Manchester Citynek.

A Liverpoolnál továbbra is Xabi Alonso jövője a legbizonytalanabb. Rafa Benítez menedzser egyelőre csak azt zárta ki, hogy a spanyol középpályás már jövő héten csatlakozik a Real Madridhoz, míg maga a játékos csak annyit mondott, tetszetősek a madridiak tervei. A Vörösök szerdán Thaifölddel játszanak felkészülési meccset, amelyen pályára léphet Gulácsi Péter és Németh Krisztián is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×