INFORÁDIÓ 

2018. március 25. vasárnap
Irén, Írisz

Hat évet kapott a Lazio-szurkolót lelövő olasz rendőr

InfoRádió / MTI
Az arezzói bíróság hatéves börtönbüntetést szabott ki arra a rendőrre, aki 2007 novemberében lelőtte a Lazio labdarúgócsapatának egyik szurkolóját.

A tragédia előzményeként egy autópálya-pihenőben két-két autónyi Lazio- és Juventus-drukker - összesen 18 személy - összeverekedett.

A kiérkező rendőrök egyike, Luigi Spaccarotella először leadott egy figyelmezető lövést a levegőbe, a második golyó azonban - állítása szerint véletlenül - az egyik autó üvegén áthatolva eltalálta a benn ülő Gabriele Sandrit. Az áldozat testvére azt hangoztatta, hogy a fegyver nem véletlenül sült el, a rendőr nyújtott karral lőtt a kocsi felé.

A bíróság nem emberölés, hanem gondatlanság miatt ítélte el a rendőrt, akire korábban az ügyészség 14 éves szabadságvesztést kért. A határozat kihirdetése után a teremben tartózkodó szurkolók és családtagok heves tiltakozásba kezdtek.

A 27 éves rajongó halála után Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén, az erőszakos cselekményekkel összefüggésben mintegy 25 szurkoló ellen indult eljárás.

A címlapról ajánljuk