eur:
396.19
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Botrányok és tragédia árnyékolja be a Barcelona diadalát

Az első lépést megtette a triplázás felé a Barcelona, miután szerda este magabiztosan, 4-1-re verte az Athletic Blibaót a Király Kupa döntőjében. A valenciai finálét beárnyékolta, hogy többen kifütyülték a spanyol himnuszt, az ünneplést pedig az, hogy egy katalán drukker életét vesztette.

Teljes csapatát megdicsérte Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője, miután együttese megnyerte a spanyol Király Kupát. A 4-1-es diadallal a katalánok megszerezték idei első trófeájukat, a spanyol bajnokságban már a hétvégén bebiztosíthatják sikerüket, május 27-én pedig a Manchester United elleni BL-döntőben tehetik teljessé a kupakollekciót.

"Fáradtan jöttünk ide, és egy fantasztikus meccset játszottunk egy remekül felkészített együttes ellen. Sosem lehet tudni, miként reagál a csapat, ha ilyen korán hátrányba kerül, de kiváló csapatom van" - emelte ki Guardiola.


A döntő nem múlt el botrányok nélkül. A második félidőben a nézőtérről egy flakonnal fejbe dobták Dani Alvest, a barcelonaiak brazil védőjét. A játékost ápolni kellett, de tudta folytatni a meccset. A rendőrök később kivezették a stadionból az elkövetőt.

A finálé előtt mindkét csapat szurkolói közül többen kifütyülték a nemzeti himnuszt, és több, Katalónia és Baszkföld függetlenségét sürgető feliratok is voltak a stadionban.

A Barcelonához közeli Gironában meghalt egy szurkoló az utcai fieszta során. A 35 éves férfi belezuhant egy öt méter mély folyómederbe, és a kórházban belehalt sérüléseibe.

Barcelonában több mint 40 ezer ember vonult az utcákra ünnepelni, de 300-an összecsaptak a rendőrökkel, 45 garázdát őrizetbe vettek. A mentőknek legalább száz sérültet kellett ellátniuk.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×