eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Egygólos vereség Izraeltől

Egygólos vereséget szenvedett a magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén Tel-Avivban, Izrael ellen. A találkozó egyetlen gólját Josi Benajun szerezte, a mérkőzés 76. percében.

Az első félidőt gyakorlatilag kidolgozott helyzet nélkül tudták le a csapatok, a magyar középpályás sor eredményesen szűrt, így az izraeli támadók az első 45 percben csak egy hatalmas védelmi hiba révén kerültek helyzetbe, igaz, ezzel könnyen megszerezhették volna a vezetést. Erwin Koeman csapata főként a távoli lövésekkel próbálkozott, sikertelenül.

A folytatásban nagyobb tempóra kapcsolt az izraeli csapat, de a védelem jól helyt állt, így Fülöpnek csak egy szabadrúgásnál kellett bravúrt bemutatnia. Az első komoly magyar lehetőségre a 72. percig kellett várni, ekkor Juhász Roland fejesét tolta a kapufára a hazaiak cserekapusa.

Az izraeli fölény végül a 76. percben érett góllá, igaz, ehhez jó adag szerencsére is szükségük volt a vendéglátóknak. Egy gyors baloldali támadás végén a középre tett labdát Golan lőtte kapura, Benajun közvetlen közelről beleszúrt a labdájába, így Fülöp már nem tudott hárítani.

A hátralevő időben Erwin Koeman a cserékkel mindent megpróbált - Szalai Ádám első válogatottságát ünnepelhette -, de egyenlíteni már nem sikerült.

Izrael-Magyarország 1-0 (0-0)

Tel-Aviv, Ramat Gan Stadion, 9211 néző. Játékvezető: Marcin Borski (lengyel)
Izrael: Avat (Davidovics, 46.) - Zsiv, Kejnan, Ben Haim, Ben Dajan - Benajun (Kijal, 90.), Alberman, Ohajon (Saban, 46.), Tuama (Buzaglo, 60.) - Golan, Kolautti (Ben Sahar, 46.)
Magyarország: Fülöp - Szélesi (Szalai, 84.), Juhász (Tímár, 75.), Vanczák, Bodor(Halmosi, 84.) - Vadócz (Tóth B., 65.)- Gera, Hajnal, Huszti, Dzsudzsák (Rudolf, 70.) - Torghelle
Gólszerző: Benajun (76.)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×