eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A pályaépítők szerint minden rendben a Magyar Nagydíjjal

Vélhetően nem készül el a magyarországi MotoGP-pálya, így futamot sem lehet rajta rendezni, miután bizonytalan, hogy a spanyol fél megteremti-e a feltételeket a pálya megépítéséhez - mondta Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter. Ugyanakkor a sávolyi pálya építésének előkészületeit és lebonyolítását végző cég képviselője szerint nincs lemaradás az építkezéssel, így a futam se maradhat el.

Ígéreteken nem lehet motorozni - mondta a sportért felelős önkormányzati miniszter, aki szerint jelenleg bizonytalan a szeptember 20-ra kiírt Magyar Nagydíj megrendezése. Gyenesei István szerint a magyar fél határidőre teljesítette a feltételeket, az építkezéshez és a verseny megrendezéséhez szükséges előírásokat. Az engedélyezési eljárások folyamatban vannak, ezek kellő ütemben haladnak - tette hozzá a tárcavezető.

A spanyol fél azonban nem tette meg azokat a lépéseket, amelyeket a megállapodást szerint kellett volna, ezért elképzelhető, hogy nem lehet megrendezni a versenyt - közölte a tárcavezető.

A miniszter elmondta: kijelölték a sávolyi pálya nyomvonalát, a magyar fél részéről a forrás, a banki háttér rendelkezésre áll. Hozzátette: legkésőbb február végén, március közepén el kellene kezdődnie a munkálatoknak.

Ugyanakkor a sávolyi pálya építésének előkészületeit és lebonyolítását végző cég képviselője szerint nincs lemaradás az építkezéssel, így a futam se maradhat el. Kovács Bence János szerint minden időhatárt betartanak, és amit vállaltak, azt teljesítik. "A projekt jelenleg ott tart, ahol szeretnénk" - mondta a cégvezető.

Kovács Bence János hozzátette: a gyorsaságimotoros-vb jogtulajdonosa és a magyar kormány között aláírt szerződés van, és egyik fél sem akar ebből kiszállni. A magyar futam elmaradására vonatkozó sajtóértesüléseket minden alapot nélkülöző pletykának tartják, ezért azzal nem foglalkoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×