eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Beckham: A Milannál akarok maradni!

Hosszú távon a Milan labdarúgó-csapatánál kíván maradni David Beckham, akit március elejéig köt kölcsönszerződés az együtteshez. Az angol sztár kijelentette: bízik benne, hogy a Galaxy és a Milan egyezségre jut sorsát illetően.

David Beckham tudatta a Los Angeles Galaxy vezetőivel, hogy nem kíván visszatér a klubhoz kölcsönszerződése lejárta után, és pályafutását a Milannál akarja befejezni - erről az angol középpályás beszélt a szerda esti Rangers elleni barátságos meccs után.

"A vágyam, hogy Milánóban maradjak, és remélem, hogy a két klub meg tud egyezni. Bízom benne, hogy itt fejezhetem be a karrierem" - hangsúlyozta Beckham.

"Én személyesen még nem beszéltem a Galaxy vezetőivel, de a képviselőim igen, és közölték, az a vágyam, hogy a Milanhoz kerüljek végleg. Nem tudom, hogy ebben a Galaxy beleegyezik-e, mindenesetre remélem, hogy igen. Megtettem mindent, amit tudtam, most a két csapaton múlik a dolog" - fejtette ki.

A 33 éves angol válogatott labdarúgó beszélt arról is, hogy a Milanban játszani sokkal jobb, mint amire valaha is számított. "Ez a világ egyik legnagyobb klubja és ez óriási élményt jelent. Hihetetlenül kedvesen fogadtak, és ez győzött meg, hogy maradjak" - emelte ki.


Beckham számára azért is fontos lenne, hogy hosszabb távon a Milannál maradjon, mivel így lenne esélye arra, hogy Fabio Capello, az angol válogatott szövetségi kapitánya számoljon vele. A középpályás elmondta, még nem beszélt a szakemberrel, így nem tudja, pályára lép-e a spanyolok elleni jövő heti barátságos meccsen.

Mivel az átigazolási időszak hétfőn lezárult, így a Milannak csak arra van lehetősége, hogy a március 9-én lejáró kölcsönszerződést meghosszabbítsa a Galaxyvel.

Szerdán a La Gazzetta dello Sport című olasz sportlap arról számolt be, hogy az angol középpályás ügyvédei javában dolgoznak a Galaxyhoz fűződő szerződés felbontásán, ami mintegy ötmillió eurójába kerülne a Milannak. Az olaszok várhatóan 2011-ig szóló megállapodást és évi 8 millió eurós gázsit ajánlanak fel a 33 esztendős sztárnak, aki jelenleg 8,1 milliót keres az Egyesült Államokban. A lap számításai szerint az amerikai egyesületnek okvetlenül el kell adnia Beckhamet, mivel szerződésének egyik záradéka szerint ősszel ingyen eligazolhat, azaz a Galaxy egy centet sem kapna érte.

Az angol játékos öt olasz tétmeccsén két gólig és két gólpasszig jutott, és teljesítményével Carlo Ancelotti vezetőedző is elégedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×