eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Premier League: karácsonykor dőlhet el, ki lesz a bajnok

A hagyományoknak megfelelően idén is rendeznek december 26-án bajnoki mérkoőzéseket Angliában és Skóciában. A sztárcsapatok közül az Arsenal helyzete a legnehezebb, a londoni együttes legértékesebb játékosai nélkül lép pályára Birminghamben.

Mintegy 100 éves hagyomány. Eleinte 25-én is voltak meccsek, de a játékosok kérték, hogy legalább az egyik nap maradjon meg a családnak.

Angliában ez igazi családi program. A bajnokság kimenetele szempontjából is nagyon fontos lehet. Sir Alex Ferguson egyenesen azt mondta, hogy ezekben a napokban dőlhet el a bajnokság. Emlékezetes például, hogy a Chelsea két évvel ezelőtt az esztendő legvégén hozta össze azt a hátrányát, amely miatt végül nem lehetett bajnok.

Most karácsonykor rangadó is lesz: az Aston Villa az Arsenalt fogadja. Az Aston Villa jelenleg a tabella harmadik helyén áll. Elvileg komoly esélyei lennének az Arsenalnak, ám Fabregas sérülése és Adebayor esetleges eltiltása miatt nagy gondban van a londoni együttes - mondta Dénes Tamás futballszakíró, az InfoRádió munkatársa.

Fabregas sérülésével gyakorlatilag eldőlt, hogy az Arsenal már aligha szólhat bele a bajnoki címért folyó küzdelembe.

A címvédő Manchester United a Stoke City otthonába látogat. Nehéz mérkőzésre lehet számítani az MU szempontjából, hiszen a Stoke kifejezetten eredményes. Sir Alex Ferguson az elmúlt napokban Japánban azt nyilatkozta, hogy a klubvilágbajnokság, illetve a hosszú utazás miatt fáradtak lesznek a játékosai, ezért tartanak a következő napok mérkőzéseitől.

A Chelsea könnyű ellenfelet kapott, a sereghajtó West Bromwich Albion nem okozhat számukra nehézséget. A Liverpool sem kapott túlzottan nehéz ellenfelet "karácsonyra", ám a Boltonnal mégis meggyűlhet a bajuk, tekintettel arra, hogy az utóbbi három meccsükön kifejezetten szenvedtek a vörös ördögök. Ha Fernando Torres visszatér a Liverpoolba, akkor ez minden bizonnyal óriási pluszt jelenthet a csapat számára.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×