eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Talmácsi dobogós, Di Meglio a világbajnok

Talmácsi Gábor a 3. helyen végzett a 125 köbcentiméteres kategóriában a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján, Phillip Islanden. A francia Mike Di Meglio nyerte a futamot, amivel a világbajnoki címet is elhódította.

A magyar versenyzőt titulusától megfosztó francia motoros az élről indulva végig uralta a 23 körös, ragyogó időben megrendezett viadalt. Tizennégyen így sem tudták befejezni a versenyt, míg Talmácsi Gábor remek hajrával el tudta csípni a 16 pontot érő harmadik pozíciót. A magyar versenyzőnek maradt esélye az összetett második vagy harmadik helyének megszerzésére a hátralevő két vb-futamon.

"Először is gratulálok Mike-nak a vb-címhez, remek munkát végeztek idén. Visszatérve magamra: kicsit persze sajnálom, hogy elment a címvédés, de nagyon sok problémával küszködtünk, főleg a szezon első felében" - értékelt a verseny után Talmácsi Gábor, hozzátéve: nagyon örül annak, hogy a rossz edzéseket követően sikerült ismét dobogóra állnia.

"Ezt még én sem hittem volna, hiszen korábban ezen a pályán eddigi legjobb eredményem 7. hely volt. Nagy meccset vívtam Iannonéval, féktávokon a sérülésem miatt nagyon nehéz dolgom volt, de jó taktikát választottam és kihasználva a motorerőt bejöttem harmadiknak. Még két futam van hátra, bízom benne, hogy még jobb eredményekkel tudok búcsúzni a 125 köbcentiméteres kategóriától" - nyilatkozta a kategória 2007-es bajnoka.

A vb-sorozat másik magyar indulója, Tóth Imre a pontszerző 13. helyen végzett a 250 köbcentis kategóriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×