eur:
400.35
usd:
368.48
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

A Liverpool simán verte Dzsudzsákékat

A Liverpool 3-1-re győzött a vendég Eindhoven ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör második fordulójában. A meccs hajrájában Dzsudzsák Balázs is pályára lépett a holland csapatban, és gólpasszt adott. Két nap alatt tizenhat mérkőzést játszottak a Bajnokok Ligájában, nyolcon lépett ezek közül pályára angol vagy spanyol csapat. Közülük csak egy (!) a tartalékos Chelsea nem tudott nyerni, a szerdai csoportok közül csak a B-ben nem angol vagy spanyol csapat vezet - hanem óriási meglepetésre a ciprusi Anorthoszisz.

Az A csoportban a CFR Cluj igazolta, hogy remekül felkészült a Bajnokok Ligájára. Az első félidőben még némi mezőnyfölényt is kiharcolt a sérülések miatt öt kulcsemberét (Ricardo Carvalho, Michael Essien, Joe Cole, Ashley Cole és Deco) nélkülöző Chelsea ellen.

Úgy festett, a Kékeknek jó a döntetlen is. Didier Drogba ismét megsérült, úgy fest, az idei nem az ő szezonja. (Igaz, Anelka sem elégedett a helyzetével, Scolari azt üzente neki, ha nagyon rossz neki a Stamford Bridge-en, nyugodtan távozhat.) A hajrában a román csapat egyik legjobbja - kevés román játékosának egyike - Eugen Trica nagyon közel járt a gólhoz, labdája kívülről borotválta meg a kapufát. Az utolsó percekben Petr Cech is bemutatott egy óriási bravúrt.

A Bordeaux Yoann Gourcuff, az egykori Milan-futballista góljával viszonylag gyorsan vezetést szerzett az AS Roma ellen, de aztán a 37. perctől emberhátrányban játszott: Carlos Henrique buta szabálytalanságot követett el a honfitársa, Cicinho ellen. A Bordeaux nagy árat fizetett érte: előbb Mirko Vucsinics fejelt a kapuba egy szöglet után, majd a sérüléséből éppen csak felépült Julio Baptista lőtt két gólt, az egyiket gyönyörű szabadrúgásból.

Az Anorthoszisz nagyszerű első negyedórát produkált a nemzetközi porondon tekintélyesebb görög riválisa, a Panathinaikosz ellen. Sarriergi öngólt vétett, majd Dabrisinovics "rendes" gólt szerzett. A Pana, még az első játékrészben, Szalpingidisz révén büntetőből szépített. A második félidőben ellenben jött az újabb ciprusi gól: Hawar Mulla Mohammed lőtte.

Az Inter az első félidőben vezetést szerzett a Werder Bremen ellen, de nem játszott jól. Annak ellenére (vagy éppen azért), hogy José Mourinho öt új játékost is a kezdőcsapatba állított a vasárnapi milánói derbihez képest. Muntari, Cordoba, Sztankovics, Adriano és Ballotelli is játszott. Adriano mellékszereplője volt a gólnak: a Maicontól kapott labdát visszatette honfitársa elő, aki elegánsan emelte a labdát a kapuba. Igaz, utána még Pizarro is kihagyott még egy helyzetet.

A Werder az első félidőben még csak a kapufáig jutott, a másodikban ki is egyenlített. Claudio Pizarro, aki hajdanán José Mourinho játékosa volt a Chelsea-ben, kiegyenlített. A 90. percben Maicon, újabb kísérleténél, a kapufát találta el.

A C csoportban a Sporting nem túl magas színvonalú mérkőzésen szerzett vezetést jó egy óra után Leandro Romagnoli révén. Az döntött, bár a hajrában a portugálok szereztek még egy gólt.

A Sahtar az első félidőben négy braziljának egyike, Ilsinho révén vezetést szerzett a Barcelona ellen. A katalánok a második félidő első felében megpróbáltak kiegyenlíteni, de egymás után kihagyták a helyzeteket, Xavi, Eto'o révén. Lionel Messi a tervekkel ellentétben nem kezdett, csak a 60. percben állt be Thierry Henry helyére. Ez döntött a Barca javára: a 87. percben az argentin szélső ki tudott egyenlíteni, majd a hosszabbításban a győztes gólt is belőtte.

A D csoportban a Liverpool sima győzelmet aratott a PSV ellen. Dirk Kuyt már a negyedik percben megszerezte a vezetést - Fernando Torres lövését még Andreas Isaksson, a svéd válogatott kapus hárította, a holland ellenben már belőtte a labdát a kapuba.

A második gólnál is főszerepet játszott az Eb-döntő hőse: remek beadását Robbie Keane elegánsan könnyed mozdulattal küldte a hálóba. A Tottenhamtől érkezett csatárnak ez volt az első gólja a Liverpool színeiben, ebből következik, hogy először szaltózott a Vörösök mezében.

A második játékrészre kicsit visszavett a Liverpool, mégis újabb gólt szerzett: egy szabadrúgás után Steven Gerrard 20 méterről, kegyetlen erővel kapura lőtt, a labda a sorfal szétrebbenő tagjai között jutott Isaksson kapujába. (Ez volt a csapatkapitány századik gólja a Vörösök mezében.) Alig két perccel később Dzsudzsák Balázs, szinte az első labdaérintéséből, gólpasszt adott Danny Koevermansnak.

Az Atlético Madrid és az Olympique Marseille csatájában az első félidő volt az izgalmasabb: a tartalékos spanyol csapat a 100. Atlético-meccsén játszó Sergio Agüero révén megszerezte a vezetést, Mamadou Niang azonban kiegyenlített. Raúl García ellenben eldöntötte a meccset, s lehet, hogy a továbbjutást is: az Atlético és a Liverpool 6-6, a másik két csapat nulla ponttal áll a csoportban.

A csoport
Bordeaux-AS Roma 1-3
CFR Cluj-Chelsea 0-0
A csoport állása: 1. Chelsea 4, 2. CFR Cluj 4, 3. AS Roma 3, 4. Bordeaux 0

B csoport
Anorthoszisz-Panathinaikosz 3-1
Inter-Werder Bremen 1-1
A csoport állása: 1. Anorthoszisz 4, 2. Inter 4, 3. Werder 2, 4. Panathinaikosz 0

C csoport

Sahtar-Barcelona 1-2
Sporting-Basel 2-0
A csoport állása: 1. Barcelona 6, 2. Sahtar 3, 3. Sporting 3, 4. Basel 0

D csoport

Liverpool-PSV 3-1
Atlético-Marseille 2-1
A csoport állása: 1. Atlético 6, 2. Liverpool 6, 3. Marseille 0, 4. PSV 0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 20. 21:25
×
×
×
×